Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na festival Mácháč se sjely tisíce fanoušků. Vstupenky na další ročník už jsou v předprodeji

Tisíce fanoušků elektronické hudby si do nedělního rána užívaly na festivalu u Máchova jezera v Doksech na Českolipsku. Jubilejní 20. ročník byl posunutý na letošek o dva roky kvůli covidu-19. Bez omezení tančili lidé před dvěma pódii, kvůli ohlášenému dešti postavili pořadatelé nad vystupujícími střechu.

Termín pro Mácháč 2023 je stanoven na 18. a 19. srpna a zároveň byl spuštěn předprodej nejlevnějších vstupenek. Pořadatelům se podařilo zajistit téměř totožný program, jaký byl ohlášen již v roce 2019. Páteční headliner, nizozemský producent Afrojack, pogratuloval festivalu k výročí devadesátiminutovým vystoupením, které se skládalo z jeho největších hitů. Osobně pak mimo pódium poděkoval za možnost vystoupit po devíti letech před českým publikum.

Berlínskou techno hvězdu Paula Kalkbrennera, který byl hlavním tahákem sobotního programu, doplnila v programu festivalu jeho manželka Simina Grigoriu, taktéž DJ  a producentka.

S deštěm si pořadatelé hravě poradili

Na místě byl široký výběr občerstvení a koupit si mohli návštěvníci i pláštěnky. „Špatné počasí je riziko pro každý open air festival. Pokud přípravu technicky podceníte, může vás zaskočit i menší déšť a vyřadit z provozu techniku v hodnotě desítek milionů, čímž riskujete např. výpadky zvuku či světelné show. Letos jsme už týden před festivalem tušili, že jeden nebo dva dny může silně pršet. Proto jsme během příprav zabezpečili všechny technické prvky tak, aby byly i za deště ještě více odolné a hlavně bezpečné. Nad vystupujícími jsme poprvé postavili i střechu, která je ochrání i v případě kombinace silného větru a deště. Díky tomu se nám podařilo dodržet harmonogram festivalu doslova na minutu, a to i přesto, že v sobotu přišel šestihodinový déšť a zároveň jsme se potýkali s opožděnými lety hned u pěti zahraničních hostů," uvedl pořadatel festivalu Kiro Tomoski.

Návštěvníci ocenili nové rozvržení areálu, které dávalo více prostoru pro odpočinek a novinky jako placení pomocí čipových náramků a zavedení systému vratných kelímků. Poslední minuty festivalu patřily vzpomínce na DJ Loutku, který patřil k pravidelným vystupujícím už od jeho založení.

Na bezpečný průběh akce dohlížela policie 

Na průběh akce dohlížela v součinnosti s pořadatelem policie. Do sobotního rána policisté odhalili na čtyři desítky přestupků, do nedělního rána pak dalších šestnáct. Následně pak dohlíželi na odjezd návštěvníků z areálu. Přistihli několik řidičů pod vlivem alkoholu a pod vlivem drog. Někteří se testům na návykové látky odmítli podrobit.

Mezi drogami převládala marihuana. Na žádost pořadatelské služby vyjížděla policie kolem jedné hodiny v noci do areálu festivalu. „Tam mladá žena pod vlivem návykových látek měla fyzicky napadat zdravotnickou službu, která se jí snažila pomoci," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Svým chováním se podle ní žena dopustila přestupku proti veřejnému pořádku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Matúš Šafranka | FB Mácháč festival official

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Mácháč, Doksy, vstupenka, drogy, okres Česká Lípa, Máchovo jezero, policie, Simina Grigoriu, Afrojack

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festival Mácháč se sjely tisíce fanoušků. Vstupenky na další ročník už jsou v předprodeji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.