Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Loučení s létem, Dny evropského dědictví a letečtí záchranáři

Tento víkend bude o zábavu postaráno. Milovníci hudby si mohou vybrat hned z několika koncertů oblíbených kapel. Den dětí se koná ve Vesci i na libereckém letišti, kde svou práci předvedou mimo jiné krajští letečtí záchranáři. A kdo by chtěl nahlédnout do běžně nepřístupných prostor památek, brány návštěvníkům otevřou Dny evropského dědictví.

Krásná Studánka se loučí s létem. Na hřišti proběhne open-air koncert, v 19:45 zahraje kapela Vypsaná fiXa, ve 21:20 pak následuje Wohnout. Spolu s nimi se představí také liberecká crossover rock kapela Nasekáč, která vystoupí v 18:15. Čeká vás zábava pro celou rodinu. Na místě bude občerstvení i atrakce pro děti, večer završí afterparty. Areál se otevírá ve 14:00.

Svezte se na otočku do garáží autobusů a vozovny tramvají Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Dopravíte se tam autobusem nebo historickou tramvají s odjezdy od Technického muzea Liberec. Nakouknete do části areálů, dozvíte se informace o vozidlech MHD a zase se svezete zpět. Akce probíhá od 10:00 do 15:30.

Loučení s létem na Ještědu

Závody ve slalomu na trávě, hledání „Skrytých příběhů“ v rámci naučných stezek, jízda na tříkolkách po sjezdovce, ukázky první pomoci Horské služby a spoustu zábavy a sportovních aktivit pro děti i dospělé nabídne celodenní akce LOUČENÍ S LÉTEM, kterou pořádá v sobotu 10. září 2022 Skiareál Ještěd, ve spolupráci s SKJ a Horskou službou. Vstupné je zdarma.

Na libereckém letišti v Ostašově se koná Den dětí s letištěm Liberec. Návštěvníci uvidí ukázky letecké, hasičské, policejní a vojenské techniky v areálu Aeroklubu Liberec. Zároveň proběhne Den se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje ku příležitosti 30 let působení leteckých záchranářů v kraji, a to od 10:00 do 15:00 v prostorách základny LZS v Partyzánské ulici. Ve 12:00 se na letišti uskuteční slavnostní předání prostor nové základny.

Dny evropského dědictví

V sobotu také probíhají v Libereckém kraji Dny evropského dědictví 2022, které každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Přehled zpřístupněných objektů a podrobnosti k nim najdete zde

Na Vísecké rychtě v Kravařích proběhne v sobotu tradiční akce Šikovné ruce. Čeká váš trh ručních výrobků, dílny pro malé i velké a bylinkaření Ekoporadny Orsej. Těšit se můžete na bylinkovou sklizeň z klášterní zahrady a Vísecké rychty, naučíte se recepty a dozvíte se něco o využití bylinek v lékařství. 

Na náměstí před libereckou radnicí se uskuteční jako každý rok open-air show kapely Big’O’Band, letos vystoupí v češtině. Vybrali skvělé písničky, které buď už autorsky měly i skvělé texty, nebo byly aspoň hezky přetextovány do češtiny. Odpoledne vás dostane do nálady kapela Soul Ožil, o street dance show se postarají tanečníci z taneční akademie B-Soul. Na místě bude i spousta dobrého jídla a pití. Vstup je zdarma.

V OC Nisa Liberec je od soboty do neděle v čase 12:00 až 18:00 Muzeum Lega. Na interaktivních stanovištích budou připraveny soutěže o ceny, vyzkoušíte si práci s robotickými modely a postavíte si vlastní originální výtvor z legendární stavebnice Lego. V průběhu vás čekají soutěže o hodnotné ceny. Akci najdete v prvním patře centra, vstup zdarma.

Děti čeká sobotní zábava i v Rekreačně-sportovním areálu Vesec v Liberci, koná se tam Dětský den se Spolkem válečných veteránů ČSPP, Libereckým krajem a SBD Sever. Můžete se těšit na vojenskou techniku, dětské atrakce, soutěže o ceny, ukázky techniky policistů, hasičů a armády, fotolety vrtulníkem i hudební vystoupení. Součástí akce jsou také předváděcí jízdy s vozy od společnosti Auto Koutek s.r.o.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Big'O'Band

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, koncert, památky, Dny evropského dědictví, hudební skupina, letiště, léto, zábava, Liberec, Vesec, Liberec XXXI-Krásná Studánka, soutěž, Vypsaná fiXa, Wohnout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Loučení s létem, Dny evropského dědictví a letečtí záchranáři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.