Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Dožínky v Žitavě, degustace vín a pouť na Liberecké výšině

Krajské dožínky už máme za sebou, tento víkend se však můžete vydat do nedaleké Žitavy a poznat tradice i sousedních zemí. Královský košt vín čeká zájemce v Liberci a na Liberecké výšině bude pouť.

Po celý víkend se v Žitavě konají Dožínkové slavnosti. Město v Trojzemí láká na bohatý program a pestrou škálu německých, českých i polských tradic. Ochutnejte potraviny z farmářských trhů, poslechněte si Hudbu na kolech a užijte si sobotní taneční večer s libereckým Big’O’Bandem. Čeká vás i tradiční vietnamský dračí tanec, science music nebo velký průvod alegorických vozů, který se bude konat v neděli ve 13 hodin. Můžete využít třeba vlakového spojení Liberec – Žitava – Seifhennersdorf. Linka ze Žitavy do Liberce bude jezdit častěji a až do pozdní noci. Slavnosti začínají už v pátek v 16 hodin a končí v neděli večer. Vstup je zdarma. 

V Domě kultury Liberec se v pátek od 19:00 koná Traktor halové tour 2022 Sedmá strana kostky. Kapela Traktor svoji hru hraje dál a zve fanoušky na největší turné v jeho historii. Z Home Credit Areny byl koncert přeložen do Domu kultury. Kapela na tour přiveze nejen songy z nového alba a osvědčené hity, ale i poctivou a zároveň velkolepou rockovou show.

Pokud půjdete po náměstí Dr. E. Beneše, podívejte se na výstavu velkoplošných fotografií na téma Olympijská výstava Peking 2022, která se koná pod značkou Sportfilm. Před libereckou radnicí je až do 9. října.

V libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý Lev se v sobotu koná od 18:00 do 23:00 Královský košt Liberec – pultová degustace nejlepších vín soutěže KRÁL VÍN České republiky 2022. Všechna prezentovaná vína získala medaile v jedné z největších soutěží v ČR. Bez nadsázky lze říci, že na Královském koštu ochutnáte aktuálně nejlepší vína České republiky. Vstupenky již pouze na místě.

Na Liberecké výšině se koná v sobotu pouť. Bude řetízák a také střelnice, ale i skákací hrad, kolotoče, cukrová vata a další pouťové atrakce. Návštvěvníky čeká i opékání buřtů, venkovní grilování a spousta dobrého pití.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zittau

Štítky Liberecký kraj, Liberec, víkend, akce, tipy, výlet, víno, Žitava, pouť, degustace, Česko, olympijské hry, Zimní olympijské hry 2022, slavnost, Home Credit, Seifhennersdorf, tradice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Dožínky v Žitavě, degustace vín a pouť na Liberecké výšině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.