Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vynášení sudů na Ještěd se zúčastnilo třináct statečných. V osobním rekordu vyhrál Petr Schneider

Už devatenáctý ročník tradičního vynášení pivních sudů na vrchol Ještědu se uskutečnil v sobotu. Zúčastnilo se ho třináct statečných a v hlavní kategorii vyhrál v čase 43:05 Petr Schneider. Pro něj jde o třetí vítězství v řadě, Schneider je také vítězem vůbec prvního ročníku z roku 2003.

„Závody ve vynášení sudů piva spočívají jednoduše v tom, že závodníci vynášejí na zádech plné sudy piva (50, 30 nebo 15 litrů) od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu,“ upřesnil pořadatel závodu a předseda Jizersko-ještědského horského spolku Pavel Schneider.

Jako doplňková disciplína se letos uskutečnila i kategorie rodič s dítětem v krosně. „Letos se závodů zúčastnilo třináct statečných a všichni z nich závod zdárně dokončili,“ dodal Schneider.

V mužské kategorii padesátilitrových sudů zvítězil potřetí v řadě Petr Schneider, a to dokonce v osobním rekordu 43 minut a pět sekund, druhý dorazil v čase 47:14 Milan Marhan, který vyhrál ročníky 2006, 2007, 2008 a 2012 a třetí Zdeněk Pácha, šestinásobný vítěz z let 2013 až 2018.

V ženské kategorii patnáctilitrových sudů se účastnila jediná žena, Zuzana Kocumová dokončila v čase 29:57. V kategorii dorostenců, kteří nosí také patnáctilitrové sudy, zvítězil David Pácha v čase 41:30, druhý skončil Jakub Polák v čase 44:05.

V kategorii rodiče s dítětem v krosně zvítězil Ondřej Kůrka v čase 23:28. Za ním skončili Jan Louda a Martin Havelka.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jizersko-ještědský horský spolek

Štítky Ještěd, sudy, vynášení sudů, jizersko ještědský horský spolek, sud, Martin Havelka, Jakób Polak, Zuzana Kocumová, Jan Louda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vynášení sudů na Ještěd se zúčastnilo třináct statečných. V osobním rekordu vyhrál Petr Schneider  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.