Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Peníze z veřejné sbírky Libereckého kraje pomohly ukrajinskému chlapci. Dostal invalidní vozík

Veřejná sbírka Libereckého kraje pomáhá ukrajinským uprchlíkům – rodinám i jednotlivcům – kteří se ocitli v nouzi. Díky financím ze sbírky dostal chlapec Viktor invalidní vozík za padesát tisíc korun.

Viktor je mladý chlapec s vážným zdravotním postižením. Do Liberce se dostal společně s maminkou a babičkou, uprchli z Donbasu. „Přijel z rizikové oblasti Ukrajiny a byl připoután na naprosto nevhodném improvizovaném vozítku. Jeho situaci jsme vyhodnotili společně s odborníky a bylo nutné bezprostředně zareagovat,“ řekl náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Celou záležitost si vzali na starost pracovníci odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje. Zajistili ve spolupráci s krajskými profesionálními hasiči převoz chlapce do specializované prodejny, kde vybrali vhodný vozík a v pondělí 4. října jej předali chlapcově rodině. Informoval o tom v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje.

„Všem, kteří do sbírky přispívají, patří uznání. Díky jejich solidaritě jsme mohli pořídit polohovací invalidní vozík pro patnáctiletého chlapce, který je dočasně ubytován na území Libereckého kraje společně s jeho maminkou a babičkou,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Částka za vozík činila padesát tisíc korun, po jeho nákupu ve sbírce na pomoc Ukrajině zbývá ještě 283 tisíc korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Ukrajina, uprchlíci, sbírka, pomoc, invalidní vozík, Petr Tulpa, Liberec, Donbas, Martin Půta, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze z veřejné sbírky Libereckého kraje pomohly ukrajinskému chlapci. Dostal invalidní vozík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.