Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Studánecká pouť, divadelní slavnosti a Mezinárodní den zvířat

V Krásné Studánce čeká pouť a v liberecké zoo je přichystán zajímavý program k Mezinárodnímu dni zvířat. Milovníky divadla jistě potěší další ročník oblíbených Podještědských divadelních slavností.

Na hřišti v Krásné Studánce se od pátku do neděle koná Studánecká pouť. Čeká vás spousta moderních atrakcí, stánkový prodej, chutné a poctivé občerstvení, cocktail bar, diskotéka pro děti i dospělé. V pátek program začne ve 14:00 a končí ve 22:00, od 19:00 je diskotéka s live DJ. Sobota 10:00 až 23:00, od 17:00 zahraje kapela RAIN (Crossover rock) a od 19:00 vystoupí Dangar Six. V neděli je areál otevřen od 10:00 do 18:00 hodin. Vstup je zdarma.

Podzimní pátek prostoupí Muzeum Horních vsí v Náhlově vůně jablek a štrúdlů, neboť Geopark Ralsko zde pořádá oblíbenou akci Jablka vzpomínek. Součástí programu, který začne v 16 hodin bude ochutnávka letošní úrody ze zaniklých obcí, beseda o pěstování ovoce, ukázka moštování či soutěž o nejlepší štrůdl. Nebude chybět ani doprovodný program, akce je zdarma.

Už v pátek začínají Podještědské divadelní slavnosti. Letos nabídnou premiéru akční komedie a dorazí i Sandra Pogodová s Michaelou Dolinovou. Divadelní společnost Vojan z Českého Dubu a T. J. Sokol Proseč pod Ještědem letos zahajují další dekádu akce. Program znovu osloví dospělé i děti. Představení s názvem Už zase miluju! přivítá Česká beseda v Českém Dubu v pátek od 19:00. Následující den vystoupí v 18:00 po dvou a půl letech pauzy Vojan s premiérou akční komedie S hlavou v oblacích. Podrobnosti naleznete zde. Vstupenky je možné zakoupit v Městské knihovně v Českém Dubu. Další vystoupení se konají i během následujícího víkendu. 

V liberecké zoo proběhnou v sobotu oslavy Mezinárodního dne zvířat od 10:00 do 16:00. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, ve kterém nebudou chybět speciální komentované prohlídky s možností návštěvy části zázemí zahrady, setkání s odborníky na chov zvířat v zoo i na záchranu druhů ve volné přírodě nebo na různá interaktivní stanoviště rozmístěná po celém areálu zoo. Zájemci se také budou moci zapojit do výroby hamaky pro liberecké primáty nebo si ověřit své znalosti v samoobslužném zvířecím kvízu. Mezinárodní den zvířat se slaví na celém světě na počest mnicha Františka z Assisi, který celý svůj život zasvětil péči o nemocná a opuštěná zvířata.

V sobotu a neděli proběhne v Experimentálním studiu v Lidových sadech další ročník konference a výročního zasedání České koalice pro ochranu biodiverzity (CCBC), se kterou Zoo Liberec dlouhodobě spolupracuje na poli ochrany biodiverzity. Po oba dny budou v liberecké zoo přítomni zakladatelé a lídři předních českých ochranářských organizací, kteří přinesou novinky ze své činnosti z různých míst naší planety. Pokud máte zájem dozvědět se nejčerstvější informace z oblasti terénní ochrany přírody i humanitární pomoci a potkat se se zástupci organizací Kola pro Afriku, Save-Elephants, The Kukang Rescue Program, Mořské želvy, Lestari, Jeřábí život, Zátoka nosatých opic, Maendeleo, Veterináři bez hranic, Be Sea, Včelí stráž, United Vision, Green books nebo Talarak, neváhejte přijít.

Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010 hostí sobotní koncert Sebastiana, jednoho z nejúspěšnějších zpěváků své generace, který se proslavil megahitem Toulavá. Vystoupení začne ve 20:00, vstupenky lze koupit na místě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Geopark Ralsko

Štítky Liberecký kraj, akce, víkend, tipy, pouť, koncert, divadlo, výlet, slavnost, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Český Dub, František z Assisi, Michaela Dolinová, Sandra Pogodová, Zoologická zahrada Liberec, Česká beseda, Afrika, Náhlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Studánecká pouť, divadelní slavnosti a Mezinárodní den zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.