Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Masaryčce probíhá prořezávka aleje. Některé lípy nechá město pokácet

Tento týden probíhají na Masarykově třídě v Liberci stabilizační práce na lipové aleji, která vede od průmyslovky směrem do Lidových sadů. Odborná arboristická společnost tam stromy prořezává, několik jich ale bude muset pokácet.

„Stabilizace celé aleje spočívá ve výškové a obvodové redukci jednotlivých stromů tak, aby byla zachována maximální možná bezpečnost. Dále budou provedeny zdravotní řezy, lokální redukce či kontroly a výměny vazeb,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová s tím, že celkem bude ošetřeno na 90 stromů.

Několik z nich ale také bude muset být pokáceno. „Neprošly přísným přístrojovým hodnocením a nemohou tak bohužel na místě dále zůstat,“ dodala mluvčí.

Celá alej měla být vykácena už v roce 2013, nakonec ale po velkých protestech město nechalo pokácet jen stromy, které byly v nejhorším stavu. Od té doby dochází k pravidelné stabilizaci stromů, které by měly ještě několik let vydržet. Radnice ale připustila, že jednou k nahrazení aleje dojde. „V budoucnu se samozřejmě nevyhneme celkové obnově lipové aleje, ale věříme, že se nám tento proces podaří ještě o několik let oddálit,“ uzavřela Kodymová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky masarykova, masaryčka, alej, lipová alej, Liberec, kácení, stabilizace, prořezávka, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Masaryčce probíhá prořezávka aleje. Některé lípy nechá město pokácet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.