Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Navštivte Skalní divadlo na Českolipsku

Barevný podzim láká k výletům do přírody. Okolí obce Hamr na Jezeře je ideální lokalitou, nabízí spoustu zajímavých památek a pozoruhodných míst. Mezi ně patří i Skalní divadlo, které se nachází v tamním borovém lese.

„Je nejvyšší čas vydat se na výlet v době, kdy je barevné listí ještě na stromech. Během pár dnů to tak už nebude. Nicméně i poté bude mít cesta do skal svůj půvab,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Skupině skalních útvarů, které vytvářejí obrovský amfiteátr, vévodí pískovcová brána, nazývaná mladší sestrou Pravčické brány z Hřenska. Hradby jsou vysoké až 10 metrů. „Na hradbách se vyskytují skalní dutiny, voštiny, železivce a další přírodní jevy v podobě silnostěnných trubek značných rozměrů, které připomínají zkamenělé pravěké kmeny stromů,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje.

Skalní divadlo nalezneme zhruba tři kilometry na jihovýchod od Hamru na Jezeře v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Leží přibližně 200 metrů od úbočí Širokého kamene.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, výlet, českolipsko, skalní divadlo, podzim, divadlo, okres Česká Lípa, Hamr na Jezeře, Květa Vinklátová, Pravčická brána, Hřensko, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Navštivte Skalní divadlo na Českolipsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.