Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veřejná sbírka pomohla rodině Ješutových z Kořenova. Nyní rekonstruují domek

Po čtyřiceti měsících skončila veřejná sbírka pro pětičlennou rodinu Ješutových z Kořenova. Rodiče totiž postihly vleklé a závažné zdravotní problémy a nebyli tak schopni zajistit vyhovující bydlení pro své tři malé děti. Nadace Syner společně s Bílými Tygry Liberec vyhlásila veřejnou sbírku před domácím extraligovým utkáním.

Cílem sbírky bylo vybrat finance, díky kterým bude moci rodina domek v Kořenově zrekonstruovat. Nadace Syner se s Bílými Tygry po celu dobu snažila, aby sbírka „stále žila“. Dalším úkolem bylo zajistit projektanty i stavební firmu. Sbírka již skončila a vybralo se celkem 555 248 korun.

„Pro zdravotní problémy, ale také pro značnou nerozhodnost Ješutových, nadace musela u KÚ Libereckého kraje dvakrát žádat o prodloužení sbírky, v průběhu času projektu dokonce odmítla spolupráci projektanta, nicméně se podařilo najít plnohodnotnou náhradu,“ uvedl v tiskové zprávě Ondřej Paclt, mluvčí Syner Group.

Hledání stavebních firem se ukázalo jako problematické, Ješutovi se proto rozhodli, že domek opraví svépomocí společně s přáteli a především v tempu, které jim bude vyhovovat.

Díky penězům ze sbírky už opravili střechu, odizolovali spodní místnosti a částečně přistavili dům. „Nicméně je před nimi stále velký kus práce a nadace věří, že se Ješutovým podaří domek zrekonstruovat tak, jak si představují. Nadace SYNER všem dárcům ještě jednou děkuje,“ dodal na závěr Paclt.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadace Syner

Štítky nadace, Syner, stavba, rekonstrukce, pomoc, zdraví, rodina, sbrka, veřejná sbírka, Kořenov, Nadace SYNER, Bílí Tygři Liberec, SYNER Group a.s., Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná sbírka pomohla rodině Ješutových z Kořenova. Nyní rekonstruují domek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.