Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Objevujte krásy podzimního Českého ráje na Riegrově stezce i v Jičíně

Stromy plné barev, popadané listí a podzimní sluníčko promění přírodu k nepoznání. A právě takové období láká k výletům a procházkám krajinou. Vydat se můžete třeba do Českého ráje.

Český ráj je krásný v každém ročním období, nejinak tomu je na podzim. „Je toho mnoho, co mohou výletníci, ale i celé rodiny podnikat v podzimním Českém ráji. A to v každém počasí. Od pěších a cyklovýletů, po poznávání památek či zajímavých přírodních lokalit,“ uvádí krajská náměstkyně Květa Vinklátová.

Během víkendu se tak můžete vypravit například na Riegrovu stezku, která je v tomto období bezesporu nejkrásnější. Vyrazit můžete ze Spálova a podél břehu Jizery dojít až do Semil. „Stezka je vhodná i pro děti, zažijí na ní nejedno dobrodružství. K vidění jsou studánky, skály, vyhlídky, hydroelektrárna, galerie nad řekou a tunely pro pěší,“ přibližuje mluvčí Libereckého kraje Jan Mikulička.

Pokud při svých toulkách po Českém ráji náhodou dojedete až do pohádkového města Jičína, určitě nevynechejte Vladštejnův palác, ve kterém se ukrývá Regionální muzeum a galerie s oblíbenou interaktivní expozicí Muzeum hry. „Upozorňuje na nejzajímavější exponáty i na interaktivní místa označená zvláštním symbolem a zároveň vybízí návštěvníky, aby objevili v každé místnosti kopii historické mince a přenesli si její obraz frotáží do svého průvodce,“ vysvětluje Mikulička.

Mimo tato místa ale můžete navštívit i nejznámější skvosty, mezi které patří hrad Valdštejn, zámek Hrubá Skála nebo zřícenina hradu Trosky. S dětmi můžete zamířit také na zámek Svijany, který si pro malé návštěvníky připravil zámeckou hru Arcane. Ta provede turisty historií i jeho okolím. Pokud před kulturními památkami dáváte přednost přírodě, můžete zamířit například do Prachovských nebo Příhrazských skal.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Libereckého kraje

Štítky Český ráj, podzim, turistika, Liberecký kraj, Jičín, Riegrova stezka, krása, Květa Vinklátová, příroda, Spálov, Jizera, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objevujte krásy podzimního Českého ráje na Riegrově stezce i v Jičíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.