Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Tančírna v Liberci, výstava módní návrhářky a běžecké závody

Tento víkend se konají hned dva běžecké závody, účastnit se mohou více i méně zdatní sportovci a děti. Koho láká spíše tanec, v Lidových sadech může navštívit oblíbenou tančírnu s tanečním mistrem. V Šaldově divadle ožívá legendární zakarpatský příběh a liberecké muzeum nabídne zajímavou módní výstavu.

Již od čtvrtka je v Severočeském muzeu v Liberci k vidění výstava módní návrhářky Heleny Frejkové s názvem Šaty se zakódovanými sny. Přijďte se inspirovat nebo se jen pokochat krásnými oděvními kousky.

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci uvede v pátek večer od 19:00 příběh o legendárním podkarpatském zbojníkovi, který bohatým bral a chudým dával a nikdy nikoho nezabil, leda v sebeobraně nebo ze spravedlivé msty, tentokrát v nové dramatizaci a se staronovými písněmi Petra Ulrycha. Od smrti skutečného Nikoly Šuhaje letos uplynulo právě sto let. Vstupenky jsou k zakoupení zde.

V sobotu v Lidových sadech u zastávky Zoo MHD Liberec odstartuje v 9:00 již 52. ročník tradičního libereckého běžeckého závodu Běh na Českou chalupu, memoriál Mirko Gräfa na počest bývalého českého reprezentanta, trenéra a zakladatele závodu. Ten je určen jak vrcholovým sportovcům, tak i široké veřejnosti. Trať měřící 2500m s převýšením téměř 250m dokonale prověří kondici každého účastníka. Součástí závodu je i dětský běh k vodárně. Děti do 13 let si mohou vyzkoušet trať dlouhou 600 m s převýšením 45 m. Přihlášky zde.

Plesová sezóna už je za rohem, v Lidových sadech v Liberci si můžete v sobotu od 18:00 zatančit standardní a latinsko-americké tance pod dozorem tanečního mistra Vlastimila Čermáka. Vstupenky do tančírny najdete tady.

I neděle bude patřit běžcům, které závod BoBoběh v Bedřichově zavede za krásami Jizerských hor. Vyberte si jednu z tras: na 30 km + Buď Fit na 10 km + MINI na 1 km. Pozor, zájemci se mohou hlásit přes formulář pouze do pátku. Více informací na webu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberecký kraj, akce, víkend, tipy, výlet, divadlo, tanec, závod, výstava, běžecký závod, Liberec, sad, Divadlo F. X. Šaldy, módní návrhář, muzeum, Severočeské muzeum v Liberci, Nikola Šuhaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Tančírna v Liberci, výstava módní návrhářky a běžecké závody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.