Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pocta válečným veteránům. V libereckém parku vysází pole vlčích máků

11. listopadu se každoročně slaví Den válečných veteránů a nejinak je tomu i letos. Od začátku měsíce probíhá sbírka spolku Post Bellum, ve které dobrovolníci nabízejí vlčí máky. V pátek pak v Liberci proběhne happening Paměti národa v parku v Jablonecké ulici, kde studenti vysází symbolické pole vlčích máků.

Den konce první světové války je připomínán po celém světě. Jeho symbolem jsou právě vlčí máky. Květy, které tehdy pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě. „A 11. listopad si happeningem připomeneme i my na severu, a to symbolickým vysazením pole vlčích máků. Je to poděkování Paměti národa všem, kteří se do sbírky dosud zapojili a zakoupili si makový kvítek on-line,“ uvedla ředitelka regionální pobočky Paměť národa Severní Čechy Michaela Pavlátová.

Máky budou sázet zástupci Paměti národa, města, kraje a studenty od 11:30 v parku v Jablonecké ulici.

Nezisková organizace Post Bellum dokumentuje příběhy hrdinů 20. století pro veřejně přístupný archiv Paměti národa více jak dvacet let. „Odvaha mužů a žen, kteří bojovali proti nacismu i komunismu, je obdivuhodná. Nasazovali své zdraví, životy, obětovali touze po svobodné zemi rodinné životy, a právě proto nesmíme nechat tyto příběhy zapomenuté. Musíme je poutavě předávat dalším generacím,“ myslí si Pavlátová.

Ohodnoť článek

Foto Paměť národa Severní Čechy

Štítky vlčí mák, den válečných veteránů, Liberec, Paměť národa, Post Bellum, mák vlčí, Den vzpomínek, Michaela Pavlátová, první světová válka, Západní fronta, válečný veterán, Severní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocta válečným veteránům. V libereckém parku vysází pole vlčích máků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.