Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci spěje k závěru výstavba 49 městských bytů pro sociální bydlení

V Liberci spěje k závěru výstavba 49 městských bytů pro sociální bydlení za více než 140 milionů korun. Budou ve třech nových domech na místě bývalé základní školy Na Žižkově. Nájemníci by se tam měli začít stěhovat v průběhu jara příštího roku.

Dělají se dokončovací práce. Výstavba šla poměrně dobře," uvedla náměstkyně primátora Šárka Prachařová (ANO). Jde o první etapu bytové výstavby v této lokalitě, na kterou radnice získala evropskou dotaci. Domy staví v prudkém svahu od loňského prosince firma První podještědská stavební.

Druhá etapa výstavby bytových domů je teprve ve fázi plánování. Podle náměstkyně přesto nyní na radnici zvažují, zda ještě před kolaudací domů z první etapy nezbourají poslední původní budovu z areálu bývalé školy, což mělo být původně součástí druhé etapy. Od demolice nevyužívané budovy, ale vedení města odrazuje cena. Kvůli azbestu v konstrukcích si podle odhadu vyžádá přes 25 milionů korun. „Budeme se jí ale muset zbavit. Nemá cenu ji rekonstruovat a cesty bourání se nezbavíme. Je to ale potřeba nějak rozfázovat, aby to pro město bylo co nejlevnější, ale přitom nekomplikovalo v tomto území bydlení a parkování," řekla Prachařová.

Očekává, že nejpozději do konce letošního roku přijmou rozhodnutí, zda k bourání budovy přistoupí už nyní. „Když bychom měli soutěžit bourací práce, tak bych byla ráda, aby to bylo ještě na zimu. Teď se na zakázky hlásí hodně stavebních firem, protože vzhledem k růstu cen a úroků hypoték, tak ty firmy zas tolik zakázek nemají," dodala. Věří, že by tak cena za zbourání prázdného domu mohla být nižších než odhadovaných 25 milionů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, byty, stavby, sociální, správa, Liberec, stavba, bydlení, dům, Žižkov, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci spěje k závěru výstavba 49 městských bytů pro sociální bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.