Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Oslavy svatého Martina, Křišťálové údolí a svatební veletrh

Víkendové akce se budou točit hlavně kolem sklářského umění, pátek bude zase ve znamení oslav svatého Martina. Čekají vás trhy, dobré jídlo i víno a lampionový průvod. V Liberci opět můžete načerpat svatební inspiraci a dámy potěší exkluzivní vystoupení.

V pátek se na náměstí před libereckou radnicí koná Svatomartinský trh od 8:00 do 18:00. Návštěvníky čeká hudba, zábava a padesát stánků s vínem, občerstvením a nejen farmářskými produkty, které zaplní prostor náměstí. Vyhlášené liberecké Bistro Široká nabídne Liberečanům na trhu ochutnávku svatomartinských hus. A možná přijede i svatý Martin. Tradice oslav Svatomartinských vín se datuje do dob vlády císaře Josefa II. Přetrvávala ještě do první republiky, potom se přerušila a obnovení se dočkala až po sametové revoluci.

V Hrádku nad Nisou se uskuteční lampiónový průvod na sv. Martina, a to od 17:00. Tradiční průvod v maskách v čele s Martinem na bílém koni tentokrát povede potemnělým lesoparkem Cihelna, start je u kynologického cvičiště.

Víkend Křišťálového údolí otevře potřetí dveře do skláren, připojí se i Poláci

Víkend Křišťálového údolí otevře potřetí veřejnosti dveře do skláren, uměleckých škol a muzeí v Libereckém kraji. Novinkou letošního ročníku je rozdělení na samostatný program v sobotu 12. listopadu a v neděli 13. listopadu.

Přijďte načerpat inspiraci na váš stavební den do Pytloun Grand Hotel Imperial v Liberci. Opět se tam koná Stavební veletrh Svateb v Jizerkách, a to v sobotu od 10:00 do 17:00. Můžete si na místě také najít dodavatele. Vstup je zdarma.

Dámy, pokud nemáte plány na sobotní večer, udělejte si dámskou jízdu v libereckém Babylonu. Čeká vás Men4Queen show, exkluzivní celovečerní představení pánské taneční skupiny, kde prožijete nezapomenutelný večer plný vášně, tance, potěšení pro dámské oko a hlavně večer, na který už nikdy nezapomenete. Akce proběhne od 20:00 do 23:00, vstupenky zde.

Hlavní akcí celého víkendu je Víkend Křišťálového údolí. Brány otevírají čtyři desítky sklářů, výrobců bižuterie nebo vánočních ozdob v celém Libereckém kraji. Nově se představí i skláři na polské straně Krkonoše. Návštěvníci se budou moci vydat i do muzeí a sklářských a uměleckých škol.

Od čtvrtka až do neděle můžete navštívit Cirkus Rudolf Berousek, který stojí v areálu ploché dráhy v Liberci. Představení se konají ve všední dny od 17:00 a o víkendech od 16:00.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, svatý martin, trh, zábava, vystoupení, skláři, křišťálové údolí, Liberec, údolí, veletrh, slavnost, umění, Josef II. Habsbursko-Lotrinský, Sametová revoluce, První republika, víno, lampion, inspirace, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Oslavy svatého Martina, Křišťálové údolí a svatební veletrh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.