Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ochladí se a přijde déšť. Na horách může v týdnu sněžit

Po poměrně teplém a slunečném týdnu se počasí v Libereckém kraji dostane na listopadovou klasiku. Postupně se ochladí na teploty kolem šesti stupňů, přidá se také déšť a na horách sněžení.

Pondělí ještě přinese slunečný den s teplotami mezi 9 až 12 stupni. V dalších dnech se ale počasí zhorší. Už v úterý bude na většině území Libereckého kraje zataženo s mrholením, stále ale budou místa, kde bude celý den svítit slunce. Teploty už ale nepřekročí devět stupňů.

Během středy začne přes střední Evropu zvolna postupovat od západu okluzní fronta. A to znamená zataženo, místy mlhy a mrholení. K večeru se pak začne objevovat déšť a teploty budou kolem sedmi stupňů.

Ještě o stupeň chladněji bude ve čtvrtek, jinak ale počasí bude kopírovat to středeční. Na horách se ale může objevit sníh, a to především v oblastech nad 1000 metrů nad mořem.

A teploty klesnou i v dalších dnech, v noci už může mrznout, o víkendu může být místy až -3. V nižších polohách bude pršet, na horách meteorologové očekávají další sněžení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, podzim, listopad, déšť, ochlazení, sníh, hory, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochladí se a přijde déšť. Na horách může v týdnu sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.