Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turnov získal dotaci na novou knihovnu. Stavět chce začít příští rok

Projekt nové turnovské knihovny se zase o něco přiblížil. Město totiž získalo na stavbu dotaci. Původně město počítalo pro výstavbu s částkou necelých 100 milionů korun, aktuální ekonomická situace už ale částku navýšila na aktuální odhad 136,6 milionu. Dotace pak bude 68 milionů.

Nová knihovna vyroste ve Skálově ulici, stavět se má už příští rok. „Projekt zahrnuje novostavbu knihovny, inženýrské sítě a sadové úpravy,“ uvedla mluvčí města Marcela Jandová.

Turnov je na stavbu připraven. „Projekčně připravení jsme. Máme stavební povolení, máme všechny dokumenty, máme studii proveditelnosti a další záležitosti," vypočítal již dříve starosta města Tomáš Hocke.

Město nyní vypíše výběrová řízení na zhotovitele projektové dokumentace pro provádění stavby a následně dodavatele stavby. „Stavba samotná by mohla začít zhruba v polovině příštího roku s tím, že cílem je omezení provozu letního kina na co nejkratší možné období,“ dodala Jandová.

Hotovo, alespoň podle předběžných odhadů, má být v roce 2025. Město si zároveň žádalo o další dotaci, která by měla pomoci se zařízením knihovny. „Tato žádost prochází v současné době procesem kontroly,“ upřesnila Jandová.

Výstavbu nové knihovny chystá čtrnáctitisícové město řadu let. Městská knihovna Antonína Marka patří k nejstarším v zemi, před dvěma lety slavila 200 let od svého vzniku. Současná budova v Jeronýmově ulici ale potřebám knihovny kapacitně nestačí, chybí v ní lepší hygienické i návštěvnické zázemí a společenský sál, objekt není bezbariérový. Nová knihovna by měla být o několik set metrů blíž k centru, ve Skálově ulici mezi letním kinem a domem Na sboře.

Ohodnoť článek

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, knihovna, dotace, Skála, Tomáš Hocke, Antonín Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov získal dotaci na novou knihovnu. Stavět chce začít příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.