Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec vylepšil kamerový systém. Vyhledá osoby nebo auta

V Jablonci mají vylepšený městský kamerový systém. Tamní městská policie během letošního roku nechala vyměnit třináct statických analogových kamer za digitální. Ty dokáží analyzovat obraz, najdou třeba auto podle barvy nebo zapomenuté předměty.

Jablonečtí strážníci na modernizaci systému získali dotaci přes půl milionu korun od Ministerstva vnitra. „V modernizaci kamerového systému je zvláště podstatná změna ovládacího softwaru za platformu Wisenet Wave. Ta umožňuje provádět inteligentní analýzy obrazu, jako je například detekce vniknutí, detekce zanechaných nebo zmizelých objektů, počítání osob a vozidel, atributy vyhledávání objektů, jako jsou osoby nebo vozidla podle barev,“ vysvětlil Michal Švarc, ředitel jablonecké městské policie.

Podle něj tak díky tomu mohou operátoři kamerového systému snadno vyhledávat i ve velkém množství jednotlivých kamer potřebné záznamy podle požadovaných vlastností.

„Jde o jednu z největších změn v celém systému od jeho zavedení. Nový systém tak splňuje nejnáročnější požadavky na zpracovávání kamerových záznamů a do budoucna umožňuje připojení i dalších kamerových systémů potřebných pro práci městské policie a Policie ČR,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, kamerový systém, městská policie, obecní policie, Ministerstvo vnitra České republiky, Michal Švarc, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec vylepšil kamerový systém. Vyhledá osoby nebo auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.