Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Adventní trhy, rozsvícení stromků a Den otevřených dveří na univerzitě

Máme před sebou první adventní neděli, celý víkend se tak bude točit hlavně kolem předvánočních akcí, trhů, vystoupení a nepochybně slavnostních rozsvěcení stromků. Letos si je konečně můžeme užít bez omezení. Na Technické univerzitě v Liberci se v sobotu otevřou dveře zájemcům o studium jakéhokoli oboru.

Advent je sice až v neděli, avšak Liberecký advent, který nabídne pestrý program po celý prosinec, začíná už v pátek před libereckou radnicí. V 16:15 vystoupí pěvecké sbory Severáček a Ještěd, vánoční strom bude slavnostně rozsvícen v 17:00. Poté zhlédnou návštěvníci živý „Vorloj“. 

Na Technické univerzitě v Liberci se koná v sobotu od 9:30 Celouniverzitní den otevřených dveří 2022. Přijďte se podívat, jak to na TUL vypadá a funguje, seznamte se s možnostmi, jaké škola nabízí a nechte si zodpovědět otázky, které vám nedají spát.

Už v sobotu začnou na Státním zámku Sychrov adventní trhy, a to od 9:00 do 18:00, v neděli od 9:00 do 16:00. Tradiční trhy jsou spojené s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a bohatým programem pro děti i dospělé. Vánoční atmosféru umocní i betlém v nádvoří.

I ve Vratislavicích bude vánoční strom svítit před nedělí. V sobotu od 15:00 do 18:00 se v atriu Kulturního centra Vratislavice 101010 a před budovou IGI Vratislavice koná Rozsvícení vánočního stromečku a adventní trh s téměř dvěma desítkami prodejních stánků zpravidla místních prodejců. Těšit se můžete i na vánoční vystoupení dětí z vratislavických mateřských škol.

Jablonec nad Nisou svůj vánoční stromeček na Mírovém náměstí slavnostně rozsvítí v neděli. Rozsvícení stromu doplní vystoupení dětského pěveckého sboru Iuventus, gaude!, projev primátora a duchovní slovo, o nějž se postará římskokatolický kněz Štěpán Smolen. Pod vánočním stromem bude tradičně v tento den umístěna schránka na dopisy Ježíškovi. Stánky s občerstvením se otevřou v 15:00, v 17:00 bude stromeček rozsvícen.

Ve stejný den rozsvítí vánoční stromeček i Frýdlant. Na náměstí T. G. Masaryka začne adventní jarmark ve 14:00, v 15:00 vystoupí žáci ZUŠ Frýdlant, v 16:00 skupina Maxíci a po svátečním slovu v 16:45 následuje v 17:00 rozsvícení vánočního stromu.

Na náměstí Českého ráje v Turnově se slavnostní rozsvícení odehraje taktéž o první adventní neděli. Program začíná v 16:30. Vystoupí sbor nejmenších zpěváků ZUŠ Karmínek, chybět nebudou trubači na balkoně radnice ani adventní postavy, které dětem přinesou drobné dobroty. Stromeček se rozsvítí kolem páté hodiny.

Advent v České Lípě odstartuje na náměstí T. G. Masaryka v neděli od 13:00. Vystoupí David Deyl ve 14:30, v 15:30 Olga Lounová, v 17:00 Fleret a Zuzana Šuláková a v šest hodin bude slavnostně rozsvícen stromeček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberecký kraj, advent, trhy, vánoce, víkend, rozsvícení, koncert, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Adventní trhy, rozsvícení stromků a Den otevřených dveří na univerzitě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.