Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Frýdlant opět připravil Betlémskou stezku. Zapojili se obyvatelé, školy i obchody

Při procházce Frýdlantem narazíte za okny, ve výlohách i na plotě na více než sedm desítek nejrůznějších betlémů. Do tzv. Betlémské stezky se zapojili občané města, kteří své betlémy vystavili, aby je v předvánočním čase mohli obdivovat i ostatní.

Akci Betlémská stezka připravilo město již podruhé. „Jde o stezku, kterou propojuje na 77 místech města společná věc - betlém v okně, ve výloze, vývěsce nebo třeba na plotě,“ uvedla Martina Petrášková, mluvčí městského úřadu.

Každý betlém je jedinečný. Může být ručně vyrobený, kupovaný, z papíru nebo ze dřeva. „Seznam těch, kteří se zapojili do výzvy Města Frýdlant a do okna, výlohy či na plot si betlém první adventní neděli vystavili, najdete na plánku, který je k dostání v Turistickém informačním centru v přízemí radnice,“ doplnila Petrášková. Seznam si mohou zájemci i stáhnout a vydat se podle něj na cestu osvětleným městem.

A pro děti město přichystalo omalovánky betlémů, které jsou k dispozici zdarma v městském kině, knihovně, v muzeu v prvním patře radnice nebo v Turistickém informačním centru v přízemí radnice.

Ohodnoť článek

Štítky Liberecko, Frýdlant, vánoce, advent, akce, betlém, stezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant opět připravil Betlémskou stezku. Zapojili se obyvatelé, školy i obchody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.