Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začíná meteorologická zima, po pátečním ochlazení se oteplí

S příchodem meteorologické zimy se v Česku v pátek ochladí. V noci mohou teploty klesnout k minus pěti stupňům Celsia a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem nuly. Po krátkém ochlazení se ale o víkendu oteplí a v neděli mohou teploměry přes den naměřit až sedm stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Dnes začíná meteorologická zima a startuje se sněhovou pokrývkou jen v nejvyšších partiích hor," uvedl ČHMÚ na twitteru.

Sněžit by místy mohlo v pátek, kdy se v Česku ochladí. Nejnižší noční teploty klesnou na minus jeden až minus pět, přes den budou nejvýše mezi minus jedním a plus třemi stupni. Ochlazení ale nepotrvá dlouho, o víkendu se opět mírně oteplí.

V sobotu meteorologové očekávají převážně zataženo, sněžení jen ojediněle. V noci bude mezi plus jedním a minus třemi stupni, nejvyšší denní teploty budou od nuly do čtyř stupňů.

V neděli bude ještě o dva až tři stupně tepleji. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi plus třemi a minus jedním stupněm, přes den vystoupají na tři až sedm stupňů. Bude opět převážně zataženo, ojediněle může mrholit a padat slabý déšť se sněhem. V polohách nad 800 metrů to budou srážky sněhové.

Podobné počasí jako v neděli meteorologové očekávají i na začátku příštího týdne.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zima, počasí, předpověď, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná meteorologická zima, po pátečním ochlazení se oteplí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.