Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Libereckém kraji od rána sněžilo. Došlo k několika nehodám

, aktualizováno 6. prosince 2022, 10:50

Déšť v Libereckém kraji v ranních hodinách přešel ve sněžení. Ve vyšších polohách napadlo až deset centimetrů sněhu. Další srážky jsou pak očekávány i ve středu. Úterní počasí přineslo i několik nehod a polámaných stromů. Silničáři také na několik hodin pro kamiony uzavřeli silnici 10 u Harrachova.

Dvě auta se brzy ráno srazila v Maršovicích. „Na místě došlo ke zranění dvou osob,“ uvedli na twitteru hasiči, kteří provedli protipožární opatření a poté usměrňovali dopravu. K další nehodě pak došlo v Zálesní Lhotě u Studence, kde auto sjelo ze silnice do příkopu. „Nehoda se obešla bez zranění,“ dodali hasiči.

Během rána a dopoledne se staly další nehody například v liberecké Partyzánské ulici, kde se srazilo nákladní auto s osobním, další auto pak havarovalo v Lomnici nad Popelkou a dvě auta se srazila také na silnici 9 u Svoru na Českolipsku.

Na některých tazích se tvořilo náledí - na silnici I/35 ve Žďárku, I/65 u Dobré Vody a I/10 kolem Harrachova. „S námrazou pak počítejte na silnici I/10 u Kořenova a Oběšence, kde projíždějte zvýšenou opatrností," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje na twitteru. Právě v oblasti dopravní situaci komplikovaly také odstavené kamiony, které mířily na hraniční přechod do Harrachova. Silničáři nakonec silnici pro kamiony od Tanvaldu do Harrachova zcela uzavřeli. 

Situaci v dopravě zkomplikovalo i několik stromů popadaných na silnice. K tomu došlo v Železném Brodě na Malé Horce, v obci Slaná, části Hořensko a dále hasiči odstraňovali i strom přes komunikaci ve Vratislavicích nad Nisou.

Ve vyšších polohách Libereckého kraje má napadnout až deset centimetrů sněhu, sníh se ale udrží i v nižších polohách. Další sněžení navíc meteorologové očekávají i na středu, ustávat bude až ve středu večer. Tvořit se také může náledí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehody, počasí, zima, sníh, hzs lk, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji od rána sněžilo. Došlo k několika nehodám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.