Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ukrajinští uprchlíci zůstanou v Harrachově. Přestěhují se do nedaleké chalupy

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině Libereckého kraje (KACPU LK) našlo ubytování pro ukrajinské uprchlíky, kteří dosud bydleli v rekreačním zařízení poslanecké sněmovny v Harrachově. Třináct lidí se přestěhuje do nedalekého objektu.

Uprchlíci tak budou moci zůstat v místě, kde mají práci a kde děti chodí do školy. „Včera přímo do Harrachova jela s pracovníkem krajského hasičského záchranného sboru naše ukrajinská koordinátorka, která s uprchlíky hovořila a navštívila s nimi i nově nabízené ubytovací místo,“ uvedl hejtman.

Ukrajinci se mají vystěhovat z rekreačního zařízení v Harrachově. Sněmovna ho využije pro zimní relaxaci poslanců

Zhruba dvacítka Ukrajinců se má do konce roku vystěhovat z rekreačního zařízení Sněmovny v Harrachově. Důvod? Sněmovna hodlá objekt využít pro zimní rekreaci poslanců a zaměstnanců poslanecké sněmovny. Uvedla to TV NOVA. Podle informací televize...

Koordinátorka s uprchlíky hovořila, prohlédli si nové ubytování a jsou spokojeni. „Důležité pro ně je, aby zůstali pospolu. Chtěl bych tímto poděkovat majitelce chalupy, která nabídla ubytovací kapacity a zejména pracovníkům Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině Libereckého kraje, kteří tuto nepříjemnou situaci, do které všechny nenadálé a zarážející rozhodnutí sněmovny přivedlo, vyřešili rychle a ke spokojenosti všech,“ doplnil Půta.

Ukrajinští uprchlíci bydleli ve sněmovním zařízení od března, nyní pro ně ale chtělo najít jiné ubytování. Zařízení totiž chce využívat pro rekreaci poslanců a zaměstnanců sněmovny.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky harrachov, ukrajinci, rekreace, sněmovna, stěhování, pomoc, kacpu, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinští uprchlíci zůstanou v Harrachově. Přestěhují se do nedaleké chalupy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.