Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vrchní prchni, Svatopluk Kuřátko i Snowboarďáci. S jakými filmy zavítali filmaři do Špindlerova Mlýna?

Špindlerův Mlýn je rájem především lyžařů a turistů, je však oblíbený i mezi filmaři. Lanovkou na Medvědíně nebo na Pláni ve Sv. Petru se přiblížíte k místům, která nabízí výhledy na panoramata známá z oblíbených filmů.

„Následující filmy jsou už opravdu letité, ale docela určitě se s některými z nich potkáme ve vánočním televizním programu. Naše nejvyšší hory lákaly a stále lákají filmové štáby,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Kuchař Svatopluk Kuřátko z oblíbeného českého seriálu, kterého si zahrál Josef Dvořák, přijíždí hned v úvodu do hotelu Slovan – ve skutečnosti Hotelu Praha. „Cesta vede kolem Josefovy boudy – směr na Špindlerovku a až následně přijede na autobusové nádraží ve Špindlerově Mlýně,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí krajského úřadu.

Špindlerův Mlýn se pak pochopitelně objevil ve filmech se zimní tematikou. Třeba ve filmu Sněženky a machři, v němž jedou studenti gymnázia na lyžařský výcvik, se objeví Martinova bouda. Mládež s Viky Cabadajem, Karlem Máchou a Radkem Převrátilem v čele, hlavními odpůrci přísného denního režimu nastoleného vyučujícími, brázdí krajinou v těchto místech. Interiér pro natáčení poskytla Moravská bouda.

Na zimní dovolenou do Špindlerova Mlýna se vydali také Jiří Mádl a Vojtěch Kotek alias Snowboarďáci. „Naučí se jezdit na snowboardu, pořádně pařit a samozřejmě balit holky. Zažijí prostě týden, na který se do smrti nezapomíná. Film je zasazen do areálu ve Sv. Petru. Penzion Inka, kde chlapci bydleli, nahradily moderními apartmány,“ přiblížil Mikulička.

Kdo by neznal falešného vrchního Dalibora Vránu, knihkupce z filmu Vrchní, prchni! Většina jeho peněz jde na alimenty a poté, co si jej v jednom z podniků spletou s vrchním, začne si tímto způsobem přivydělávat. „Netrvá dlouho a stane se nepolapitelným fantomem pražských restaurací. Vyzkoušet své štěstí zamíří i do Špindlerova Mlýna, kde si užívá s dětmi zimní radovánky a inkasuje v hotelu Montana,“ popsal mluvčí.

Do Špindlerova Mlýna mířila v zimě i rodina Homolkových v rodinné komedii Homolka a Tobolka. „Děda s babi, Ludva, Heduš a dvojčata přijíždějí užít zimní radovánky do zotavovny Radost. V úvodní scéně je vidět kamenný most a budova pošty. A co až budou nahoře, to teprve budou panoramata, říkají si při výletu lanovkou na Pláň. Zotavovna Radost stále poskytuje hostům své služby, dnes již pod jménem Hotel Palace Club,“ sdělil Mikulička.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FB Špindlerův Mlýn

Štítky Liberecký kraj, hory, zima, filmy, výlet, špindlerův mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchní prchni, Svatopluk Kuřátko i Snowboarďáci. S jakými filmy zavítali filmaři do Špindlerova Mlýna?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.