Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Zimní Lužické hory nabízí běžkování i sklo a pivní stezku

Lužické hory nabízí krásnou přírodu, k návštěvě ale vybízí i během zimních měsíců. V případě dostatku sněhu nabízí upravené běžecké tratě, v případě horšího počasí lze navštívit sklářská muzea nebo pivovary.

„Krajina Lužických hor je krásná nejen od jara do podzimu, ale nabízí také mnoho možností a příležitostí návštěvníkům a milovníkům zimních sportů v zimních měsících. Je tu také řada možností k poznávání místních řemeslných tradic,“ řekla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Pokud nastanou ideální sněhové podmínky, promění se okolí Cvikova na běžkařský ráj. V širokém okolí města se upravuje hned několik tratí, které zájemce provedou Lužickými horami. Menší okruh vede přes louky pod Zeleným vrchem o délce zhruba tři kilometry. Z něj se při dobrém počasí otevírají výhledy na vrchol Klíč i město Cvikov. Pro opravdové nadšence je vhodná trasa vedoucí na Lužickou magistrálu. V ulici K Rybníčku se nachází výchozí místo pro stopu obkružující vrch Kamenitý, pokračující směrem na Milštejn, až na rozcestí k Lužické magistrále. Od letošního roku navíc upravují tratě i na druhé straně hranice v Německu.

I v zimě se dá vyrazit na pěší výlet. K nenáročné zimní procházce vybízí vrchol Luž. Znělcová hora Luž je se svou výškou 793 m. n. m. nejvyšším vrcholem celého masivu Lužických hor, který tvoří skupina rozmanitých kopců táhnoucích se od České Kamenice až k Hrádku nad Nisou. Na samém vrcholu stála v minulosti horská chata, která byla v roce 2020 přestavěna na unikátní rozhlednu.

Lužické hory jsou ale tradičně spojené i se sklářstvím. Návštěvníky lákají sklářská muzea v Novém Boru a Kamenickém Šenově. V posledních letech se také oblast stává centrem malých pivovarů. Turisté se tak mohou vydat na Pivní stezku, která propojila devět místních řemeslných pivovarů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Pivní stezka Lužický hor

Štítky lužické hory, pivní stezka, výlet, zima, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Zimní Lužické hory nabízí běžkování i sklo a pivní stezku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.