Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé v Libereckém kraji mohou opět nominovat osobnost na Poctu hejtmana Libereckého kraje

Další ročník Pocty hejtmana Libereckého kraje je tu. Občané Libereckého kraje mohou nominovat významné osobnosti do 30. června letošního roku. Ocenění osobně předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Celá akce se uskuteční 28. října 2023 v Oblastní galerii Lázně v Liberci.

Ocenění Pocta hejtmana Libereckého kraje je již každoroční tradicí, které hejtman Libereckého kraje Martin Půta uděluje vybraným osobnostem činností, zásluhami či životem významně spjatým s Libereckým krajem. Jako každý rok mohou o nominaci rozhodnout občané. Pokud se rozhodnete nominovat významnou osobnost, je třeba respektovat pravidla nominace.

„Oceněné osoby musí být některým z uvedených způsobů spjaty s Libereckým krajem: na území kraje se narodily, žijí, s Libereckým krajem je spjato jejich působení, jejich život, dílo, činnost, nebo jejich jednání reprezentuje v určité oblasti Liberecký kraj k jeho věhlasu a dobrému jménu. Dále lze udělit ocenění pouze fyzické osobě, která je žijící či in memoriam. Nominace lze pak zasílat do 30. června 2023, “ sdělila vedoucí tiskového oddělení a vnějších vztahů Andrea Fulková.

Všechny správně podané nominace budou předloženy pracovní skupině, která sestaví finální seznam osobností. Vybraným osobnostem pak bude předáno ocenění ve formě dekretu Pocta hejtmana a mince Hejtmanský dukát během oslav státního svátku Den vzniku samostatného československého státu v Oblastní galerii Lázně v Liberci.

Minulý rok bylo takto nominováno šestadvacet významných osobností, z nichž vyhrálo osm. Byli jimi Jan Luštinec, Petr Moos, Zdeněk Pokorný, Jan Schmid, manželé Marie a Petr Truncovi a Vladimír Valenta. In memoriam byl oceněn Miloslav Štěpánek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberecký kraj, Pocta hejtmana Libereckého kraje, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

www.amateri. com/cs/forum/14054/wellnes-babylon

Neděle, 22. ledna 2023, 18:33Odpovědět

Já bych navrhoval někoho z hygieny, živnosťáku, finančáku nebo radnice. A rovnou i místo oslav:

Neděle, 22. ledna 2023, 18:33Odpovědět

Libor Burian

21.1.23 na U radiu 3 minuty Martina Kociánová o nové totalitě vládnoucí mafie, viru, dezinformacích vlády.

Sobota, 21. ledna 2023, 10:53Odpovědět

Lidé v Libereckém kraji mohou opět nominovat osobnost na Poctu hejtmana Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.