Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Chrastavě slaví. Začala demolice vybydleného Kováku

Od roku 2010 je nechvalně známý panelový dům Kovák v Chrastavě prázdný. Přes deset let se řeší jeho demolice, která byla několikrát povolena a pak opět zrušena. Nyní ale opravdu začala na místě domu vznikne nový Lidl.

„Začíná to, o co usilujeme dobrých deset let. V lednu 2010 byl dům vystěhován, protože podmínky zde už nebyly vhodné pro život. S tehdejším majitele domu to ale jinak nešlo,“ řekl pro Chrastava TV starosta obce Michael Canov.

Chrastava se podle něj roky snažila Kovák odstranit. „Čtyřikrát byla demolice stavební úřadem povolena, čtyřikrát bylo povolení krajským úřadem zrušeno. Až teď se stane skutečností, že Kovák opravdu půjde dolů,“ dodal.

Kovák původně sloužil jako internát firmy Elitex, poté se proměnil v nechvalně známou ubytovnu. Demolice by měla být hotová za dva měsíce. „Přebrali jsme stanoviště, zajistili oplocení proti vstupu nepovolaných osob. Asi čtrnáct dní bude probíhat příprava na demolici – odstrojení budovy, vytyčení inženýrských sítí a jejich odpojení,“ uvedl vedoucí demolice Roman Tureček.

Firma poté doveze demoliční stroj a začne bourat. „Přímo na místě budeme třídit jednotlivé druhy materiálu. Co půjde zrecyklovat, zrecyklujeme a použijeme pro stavbu a zbytek půjde na skládky,“ dodal.

Poté se na místě zbouraného Kováku začne stavět Lidl, začít by se mělo už v březnu. Před budovou také pro lepší vjezd vznikne nová kruhová křižovatka.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chrastava

Štítky chrastava, kovák, demolice, elitex, lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chrastavě slaví. Začala demolice vybydleného Kováku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.