Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zima se ještě nevzdává. O víkendu se vrátí mráz i sníh

Po téměř jarním počasí přichází výrazná změna. Alespoň na pár dní se vrací zima. O víkendu má mrznout a vrátí se i sněžení. Během soboty a neděle může i v nižších polohách Libereckého kraje napadnout přes deset centimetrů sněhu, na horách dokonce až přes půl metru a budou se tvořit sněhové jazyky.

Sněžení dorazí už v noci na sobotu. Na většině území meteorologové očekávají přeháňky, na horách trvalejší sněžení. Teploty klesnou na minus 2, na horách na minus 4. V sobotu bude sněžení pokračovat, teploty se budou pohybovat kolem nuly a přidá se i silný vítr. „Od 500 m n.m. očekáváme možnost tvorby sněhových jazyků. V nižších polohách se bude večer tvořit náledí nebo zmrazky,“ uvedla meteoroložka Natalja Šustová.

Podobné počasí bude pokračovat i v noci na neděli a během neděle. Srážky začnou slábnout až během odpoledne a večera. Teploty budou ještě nižší, v noci klesnou až k minus pěti, přes den budou kolem nuly.

Sněhové přeháňky meteorologové očekávají i v pondělí, už ale nebudou tak četné. Nejnižší teploty mohou klesnout až k minus osmi stupňům, přes den opět kolem nuly.

V dalších dnech už meteorologové očekávají slunečné počasí, v noci čekají silné mrazy, přes den pak oteplení mezi 2 až 7 stupni.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, ochlazení, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima se ještě nevzdává. O víkendu se vrátí mráz i sníh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.