Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou na začátku března výborné

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou na začátku března výborné. Alespoň v částečném provozu jsou všechny skiareály, dostatek sněhu je v horách i pro příznivce běžek. V Jizerských horách leží od 25 do 60 centimetrů sněhu, v Krkonoších je na hřebenech i přes metr sněhu, vyplývá z údajů horské služby.

Ředitel skiareálu na Ještědu v Liberci Jakub Hanuš současné podmínky považuje za skvělé. „Pomáhá tomu počasí a máme přes půl metru technického sněhu. Dá se říci, že závěr sezony vypadá slibně," řekl. Zájem o lyžování je podle něj nyní velký. „Přes den máme kolem 1000 lidí, na večerní lyžování chodí dalších asi 350," uvedl Hanuš. Na Ještědu jsou otevřené tři sjezdovky - dvě červené a dětská Bucharka. Zprovoznění dalších sjezdovek závisí na přírodním sněhu. „V úterý jsme skončili s technickým zasněžováním," dodal ředitel skiareálu.

Technický sníh už nevyrábí ani ve skiareálech na Tanvaldském Špičáku, v Bedřichově a Hraběticích v Jizerských horách, které provozuje společnost Ski bižu. „Naposledy v této sezoně jsme zasněžovali ve středu ráno," uvedl za Ski bižu Pavel Bažant. I podle něj jsou nyní podmínky pro lyžování výborné. „Asi nejlepší za zimu," dodal. Návštěvnost v tomto týdnu je ale podle něj asi o pětinu nižší než v předchozích týdnech jarních prázdnin. „Není to ale žádná tragédie, máme denně 2200 až 2500 návštěvníků," dodal.

Mezi 1800 až 2000 lidmi nyní denně lyžuje v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. „Podmínky jsou velmi slušné až na červenou sjezdovkou na Lysé hoře, kterou jsme museli uzavřít a kde jsme se sněhem odkázáni jen na přírodu," uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák. Problematická je podle něj nejstrmější část sjezdovky, kde jsou vydřená místa. Také provozovatel rokytnického skiareálu mrazivé teploty v předchozích dnech využil k zasněžování, konkrétně modré sjezdovky na Lysé hoře a Slalomáku. „Tento týden budeme ještě vyrábět sníh do zásoby, protože bychom chtěli vydržet v provozu až do konce března," dodal Pražák.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, rokytnice, lyžování, sníh, skiaréna jizerky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky jsou výborné, skoro všechny areály jsou alespoň zčásti v provozu, máme půl metru technického sněhu, tady máte promo fotky, jak sjezdovku neuvidíte ????

Pátek, 3. března 2023, 23:04Odpovědět

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou na začátku března výborné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.