Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberec nechá provést deratizaci třikrát za rok. Reaguje na mírné zimy

Třikrát ročně proběhne letos plošná deratizace na plochách města v Liberci. Radnice uzavřela smlouvu s libereckou společností LIDEZIN a proběhne na jaře, v létě a na podzim. Kromě toho chce město řešit i individuální požadavky obyvatel města.

Deratizaci firma provede v devětadvaceti lokalitách. „Jedná se především o sídliště a místa s větší koncentrací obyvatel, dále parky a ulice, náměstí, chodníky, plochy veřejné zeleně a další volně přístupné prostory,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle ní město neřeší deratizace na soukromých pozemcích. „Samospráva města Liberce neřeší deratizaci na soukromých pozemcích, ve výrobních halách ani na plochách nákupních center,“ upřesnila.

V minulosti přitom deratizaci firma prováděla dvakrát ročně. „Z důvodu reakce na mírné zimy však byla frekvence takových zásahů zvýšena na tři celoplošná kola. Zdrojem potravy pro hlodavce jsou zejména otevřené nádoby na odpad či odkládání odpadu mimo nádoby,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Plošná deratizace se provádí od března do května, poté od července do srpna, a nakonec od října do listopadu. „Kromě toho budeme také řešit i individuální požadavky obyvatel města,“ dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky deratizace, liberec, město, potkani

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec nechá provést deratizaci třikrát za rok. Reaguje na mírné zimy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.