Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecký hasič zazářil na Arnoldově soutěži a splnil si svůj sen. Za rok chce jet znova

Druhým nejsilnějším hasičem světa se na začátku března stal liberecký silák Honza Pipiš. Šestadvacetiletý profesionální hasič vybojoval stříbro v prestižní soutěži v americkém Ohiu, Arnold Sports Festivalu v Columbusu, jehož zakladatelem a hlavní tváří je slavný sportovec a herec Arnold Schwarzenegger.

„Závody zatím považuji skutečně za absolutní vrchol mých sportovních cílů a závodní kariéry. Nikdy jsem netrénoval tak usilovně, a tak tvrdě,“ říká liberecký hasič. Jakmile začala, už podle svých slov při disciplínách věděl, že musí zůstat hlavně koncertovaný a v klidu, což se mu podařilo. Čekal ho například běh se zátěžovými kufry o hmotnosti 110 kilogramů, kdy ho po 10 metrech musí čtyřikrát zvednout znovu ze země a znovu urazit vzdálenost 10 metrů a disciplína končí čtyřmi zdvihy. Zdolával třeba také schody síly, kde si musel poradit se závažím těžkých od 110 do 160 kilogramů, následoval třeba i výraz váhy nad hlavu a podobně.

Liberečan míří na festival Arnolda Schwarzeneggera. Sní o trofeji pro nejsilnějšího hasiče

Loni jako pozorovatel, letos už naostro. Za pár hodin odlétá do Ameriky liberecký hasič Honza Pipiš, společně se svým ostravským parťákem Mirkem Šínem. Míří na slavný Arnold Sports Festival do Columbusu v Ohiu, kde budou jako jediní Češi bojovat...

„Celý průběh závodu jsem si neskutečně užil a vážně to byla zábava ve srovnání s každým tréninkem. Když jsem skončil druhý, byl jsem nadšený. Dokonce s možností závodit v kategorii open proti těm největším,“ vypráví Pipiš.

Po prvním soutěžním dnu ho čekala společná večeře šampionů, snídaně s Arnoldem, Eddie Hallem a ostatními, co ve světě sportu něco opravdu znamenají. I to samo o sobě bylo pro mladého sportovce velkým zážitkem.

„Celý druhý závodní den byla opravdu velká show a atmosféra byla dokonalá. Disciplíny byly neskutečně těžké, ale podařilo vše, co jsem chtěl, protože tohle finále bylo vážně za odměnu,“ popisuje Pipiš.  

Celý zážitek hodnotí jako mimořádný. „Je to pro mě opravdu obrovská motivace pracovat na sobě dál a příští rok se na závod dostat v ještě lepší formě. Když nám Arnold podával ruku, bylo to poděkování za celoroční urputnou dřinu a pro mě splněný sen. Jsem rád, že jsem měl možnost a příležitost si ho splnit,“ dodává silák.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Jana Pipiše

Štítky hasič, soutěž siláků, Arnold Schwarzenegger, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký hasič zazářil na Arnoldově soutěži a splnil si svůj sen. Za rok chce jet znova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.