Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S koncem jarních prázdnin končí na mnoha místech v Libereckém kraji i lyžování

S koncem jarních prázdnin ukončila zimní provoz i mnohá lyžařská střediska v Libereckém kraji. Naposledy se lyžovalo na libereckém Ještědu, ale také v největším jizerskohorském areálu na Tanvaldském Špičáku. Provoz už ukončili také v Jablonci nad Jizerou, Kořenově - Rejdicích nebo Josefově Dole.

I když třeba v Jizerských horách je na sjezdovkách zatím až 80 centimetrů sněhu, rychle mizí a ani předpověď počasí není dobrá. Na příští dny meteorologové předpovídají výrazné oteplení a déšť. „I lidi už úplně zmizeli, už dneska to bylo vidět, třeba na Bedřichově bylo skoro prázdno. Tanvaldský Špičák a Bedřichov proto dnes jely naposledy, dál pojede jen Severák, protože tady máme nějaké školy, tak jsme se s nimi dohodli, že pojede sever," řekl Pavel Bažant, ředitel společnosti SKI Bižu, která největší jizerskohorská střediska provozuje.

V provozu zůstane v Jizerských horách například areál Desná - Černá Říčka nebo Paseky nad Jizerou, v sousedních Krkonoších se bude dál lyžovat ve Vítkovicích i na Benecku. V provozu zatím zůstává i Rokytnice nad Jizerou, která je s více než 20 kilometry sjezdovek největším střediskem v Libereckém kraji. „Sněhu máme dost, takže v provozu zůstaneme dál, snad se to počasí úplně nezkazí. Lyžovat se bude za ceny vedlejší sezony. Podmínky jsou dobré, v noci ještě mrzlo. Rádi bychom to dotáhli do konce měsíce," řekl ředitel střediska Vít Pražák.

V Harrachově se sice v sobotu S Krakonošem loučili se zimou a vítali jaro, zimní sezona tam ale zdaleka nekončí. Na svazích leží 50 až 70 centimetrů sněhu. „Ještě celý příští týden budou v provozu obě lanovky," řekl Vlastislav Fejkl ze Sportovního areálu Harrachov. Lanovka na Rýžovišti se podle něj zastaví po příštím víkendu, dál bude jezdit lanovka na Čertovu horu. „Naposledy se bude lyžovat na Velikonoční pondělí, pak bude lanovka mimo provoz kvůli údržbě a revizím," dodal. I v Harrachově už se bude lyžovat za nižší ceny.

Dobré podmínky zatím nabízejí Jizerské hory a Krkonoše i běžkařům, Jizerská o.p.s. zatím tratě stále upravuje. Na dnešek projely rolby stopu z Bedřichova přes Novou Louku, na Hřebínek, Bílé buky a Kristánov a zpět přes Novou Louku na Bedřichov, a také trasu ze Souše, přes Jizerskou silnici, Knížecí, Promenádní, Kasárenskou, Knajpu a Rozmezí na Kristiánov a Novou louku. V úpravě tratí chtějí pokračovat, dokud to počasí a množství sněhu dovolí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, rokytnice, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S koncem jarních prázdnin končí na mnoha místech v Libereckém kraji i lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.