Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O titul Stavba roku se uchází školky, huť, rodinné domy i vodní nádrže. Vyberte si svého favorita

Moderní mateřská škola, přestavěná bývalá sklářská huť, zrekonstruovaná bývalá galerie, rodinný dům, odpočinkové místo či vodní nádrže. To je pouze část výčtu realizací, které se uchází o vítězství v letošním ročníku soutěže Karla Hubáčka - Stavba roku Libereckého kraje. Smyslem soutěže je poukázat na zajímavé stavby uplynulého roku a zároveň vyzdvihnout práce studentů, pro které je určena zvláštní část soutěže.

V letošním devatenáctém ročníků se o přízeň poroty, ale i veřejnosti uchází v hlavní soutěži 22 staveb. Přesně z tolika si mohou lidé vybírat a dám jim svůj hlas v Ceně veřejnosti. Přihlášeny jsou projekty měst a obcí, ale také soukromé stavby nebo realizace, které uvedly v život firmy. Podrobněji se s nimi můžete seznámit na webových stránkách Stavba roku Libereckého kraje, kde lze také odevzdat hlas. Oceněné jsou pak stavby zvlášť v kategoriích veřejný prostor a krajina; soukromá stavba; veřejné stavby a rovněž nechybí zmíněná studentská kategorie.

„Kdo zaujal odbornou porotu i veřejnost nejvíce, bude jasné v polovině května 2023,“ podotkl Jan Mikulička z tiskového oddělení Krajského úřadu Libereckého kraje. Hlasovat lze do 14. května.

Loni v soutěži zvítězila rekonstrukce historické budovy bývalé fary spojená s novostavbou knihovny IGI ve Vratislavicích.

„Kvalitní architektura v Libereckém kraji vzniká i navzdory současné nelehké době a k velkým architektům, jakým byl Karel Hubáček, přibývají noví nadějní tvůrci. Velkou radost mám také ze stále kvalitnějších veřejných staveb a zodpovědného přístupu investorů k ekologickým otázkám,“ uvedl Jiří Ulvr (Starostové pro LK), člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.    

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Soutěž Karla Hubáčka

Štítky Stavba roku Libereckého kraje, soutěž Karla Hubáčka, stavby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Stavba roku se uchází školky, huť, rodinné domy i vodní nádrže. Vyberte si svého favorita  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.