Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonecká mincovna vyrazila investiční mince pro Spojené arabské emiráty

Investiční mince, na nichž jsou zvěčněny úspěchy posledních padesáti let Spojených arabských emirátů, vyrazili v České mincovně v Jablonci nad Nisou. Na ražbu prvních z nich přijel do mincovny osobně dohlédnout Ahmed Sultan bin Sulayem, výkonný prezident a CEO dubajského komoditního centra DMCC. Osobně také vyrazil novou sérii zlatých a stříbrných investičních mincí.

„V reliéfu mincí se zrcadlí úspěchy, kterých Spojené arabské emiráty dosáhly. Portrét prezidenta Mohameda bin Zayeda al Nahyana je doplněn vyobrazením muzea Louvre Abu Dhabi, které dává emirátům punc světové kulturní destinace. Na druhé minci je vyobrazen viceprezident a premiér Spojených arabských emirátů Mohamed bin Rashid Al Maktoum a nejnovější Museum of the Future,“ popsala mluvčí České mincovny Lenka Klimentová.

Zbrusu nové mince ze zlata a stříbra si budou moci zájemci ve Spojených arabských emirátech zakoupit po skončení posvátného měsíce ramadánu.

Ahmed Sultan bin Sulayem si během návštěvy také prohlédl mincovnu a zdejší výrobní provoz, ve které se kromě českého oběživa razí také celá řada sběratelských a investičních mincí z drahých kovů.  „Během své návštěvy stvrdil dlouhodobě budované partnerství mezi jednou z největších zón volného obchodu světa a Českou mincovnou, která v roce 2022 otevřela pobočku v Dubaji. Neustále se rozvíjející region Středního východu, který dobře zná a uznává české sklářství, se co nevidět přesvědčí také o kvalitách českého mincovnictví,“ doplnil marketingový manažer České mincovny Jaroslav Černý.  

Ohodnoť článek

Foto Česká mincovna

Štítky mince, Spojené arabské emiráty, Česká mincovna, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecká mincovna vyrazila investiční mince pro Spojené arabské emiráty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.