Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školy v Liberci nemají testy na příští týden, město je kupovat odmítá. Nebudeme suplovat stát, říká náměstek

Stalo se, co bylo jasné vlastně od začátku. Školám v Liberci postupně dochází a někde už došly testy na antigenní testování žáků. Na čtvrteční testování se je podařilo zajistit, na příští týden už jich ale chybí zhruba polovina. Město je ale kupovat nehodlá a věří, že nakonec nějaké ještě přijdou.

„Doufáme, že stát na poslední chvíli testy dodá, ale nevíme. Co budeme dělat, když nedodá, také nevíme,“ okomentoval náměstek primátora Ivan Langr.

Město na týden potřebuje asi šest tisíc testů, už teď ví, že mu bude chybět zhruba tři tisíce testů. Něco by měl dostat z krajské rezervy a bude se čekat, zda dorazí i od státu.

Kupovat ale město testy odmítá. „Testy nekoupíme, nebudeme suplovat stát, který si to měl dopředu obstarat,“ zopakoval Langr.

Ten přístup státu ohledně opatření a testování dětí kritizuje dlouhodobě, půjčit si školy testy nemohou například ani od školek. „Nemůžeme to udělat kvůli úřední byrokracii, která to nedovoluje,“ vysvětlil.

Město se bude i nadále starat o přísun respirátorů pro učitele. Za celý školní rok za ně utratí asi 2,5 milionu korun. „Kdybychom to neudělali my, museli by si je kupovat sami,“ doplnil náměstek.

Ten také uvedl, kolik je za týden pozitivních testů. „Tento týden opět nula nakažených,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky školy, testování, testy, Liberec, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Liberci nemají testy na příští týden, město je kupovat odmítá. Nebudeme suplovat stát, říká náměstek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.