Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na ZŠ Kaplického v Liberci by se za několik let mohla zvýšit kapacita o téměř tři stovky dětí

Kapacita liberecké Základní školy Kaplického v Doubí by za několik let měla stoupnout o 270 dětí, současná je 445 míst. Rozšíření školy na okraji města si vyžádá odhadem 130 milionů korun. Z toho by 90 milionů korun měla tvořit dotace z programu ministerstva školství.

„Když půjde všechno dobře, tak se bude stavět v letech 2024 a 2025, maximálně 2026,"  řekl náměstek primátora pro ekonomiku Zbyněk Karban. Cílem je vybudovat dvoupodlažní přístavbu s devíti kmenovými učebnami včetně zázemí. Nyní je ve škole 14 kmenových tříd a čtyři odborné učebny.

Projekt je zatím ve fázi záměru, školu v Doubí ale potřebuje radnice nutně rozšířit. „Protože hned sousedící škola na České ulici, Vesecká, je dlouhodobě těsně pod stropem svých kapacit a potřebujeme tu zátěž tam nějakým způsobem rozložit," sdělil náměstek primátora pro školství Ivan Langr. Rozšíření školy v této oblasti je podle něj potřeba i kvůli tomu, že ji využívají děti z vesnic v sousedství Liberce, náměstek zmínil třeba Šimonovice.

Historie školy ZŠ Kaplického sahá do roku 1989, tehdy byla určena pro žáky prvního stupně a bylo v ní devět učeben s kabinety a dvě malá oddělení školní družiny. Druhý stupeň má škola teprve od roku 2000 a postupně se rozšiřuje. Patří pod ní i rozvíjející se waldorfská škola, jde o odloučené pracoviště v Mařanově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, školy, správa, stavby, Liberec, děti, vzdělání, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, učebna, Doubí, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ZŠ Kaplického v Liberci by se za několik let mohla zvýšit kapacita o téměř tři stovky dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.