Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Veletrh Educa Week je opět tady. Představí i letošní novinku

Další ročník veletrhu EDUCA WEEK Liberec 2022 se uskuteční ve dnech 10. až 16. října v Liberci. Největší veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí severních Čech letos přichází s novinkou EDUCA EVENT.

Již 16. ročník veletrhu EDUCA WEEK Liberec 2022 proběhne 10. až 16. října. Návštěvníkům přináší nejrůznější aktuality, novinky a inovace v oblasti vzdělávání a pracovních příležitostí po téměř celém Libereckém kraji. „Letošní veletrh EDUCA WEEK svým rozsahem i obsahem překračuje hranice kraje, a to nejen počtem prezentovaných firem a škol. V tuto chvíli mohu říci, že letošní ročník EDUCA WEEK Liberec bude rekordní. Očekávánou návštěvnost a zapojení do veletrhu odhaduji na více jak 45 000 osob," uvedl pořadatel veletrhu Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec s.r.o.

Veletrh je rozdělen do několika sekcí. Ty společně vytváří bohatý program pro návštěvníky všech věkových i společenských kategorií - prezentace středních škol a zaměstnavatelů EDUCA EXPO, sekce věnované dětem EDUCA KIDS a EDUCA VISIT, EDUCA ONLINE a letošní novinka EDUCA EVENT. „Zájem o EDUCA VISIT, tedy prezentaci pracovních pozic a procesů přímo ve firmách, můžeme prohlásit za enormní. Potrvzuje se nám, že sázka na celý týden zaměřený na témata práce, zaměstnanost a vzdělání se vyplatila. To vše okoření několik exkluzivních seminářů a konferencí s osobnostmi ze světa businessu a vzdělání a další programy," dodal Přinda.

Krajská pobočka Úřadu práce České republiky v Liberci každoročně podporuje veletrh EDUCA EXPO, kde i v letošním roce představí služby karierních poradců. „Kariérní poradci budou i letos na veletrhu pro studenty k dispozici. Tato služba je dobrá pro studenta především v tom, že se s poradcem potká, probere vše potřebné a následně mu kariérní poradce pomůže," sdělil ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Liberci Pavel Dymokurský.

EDUCA EXPO představí střední, vyšší i odborné školy a zaměstnavatele nejen ze severních Čech. Přehlídka škol a zaměstnavatelů bude probíhat od 13. do 15. října v Home Credit Aréně. Do programu je zahrnuto i několik obohacujících aktivit a novinek, jako jsou přednášky, workshopy, soutěže nebo kariérní poradentsví. Aktuálně je na EDUCA EXPO přihlášeno 54 škol a 45 firem a institucí.

„Jsem rád za to, že veletrh EDUCA WEEK je. Dovoluji si pozvat všechny, kteří chtějí dorazit nebo v tomhle školním roce končí. Dále bych rád pozval rodiče a děti z osmých ročníků škol nebo ze čtvrtých tříd, aby se zajímali," uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

Novinkou letošního roku je kategorie EDUCA EVENT, která nabízí vzdělávací i odborný program a podporuje širokou a odbornou veřejnost. V průběhu celého týdne budou pořádány přednášky, konference, workshopy na různá témata především z oblasti vzdělávání a osobního rozvoje. Mezi programem bude také přednáška Etiketa ve zkratce, kterou povede známý mistr etikety, pan Ladislav Špaček nebo EDUconferenci pro veřejnost s řečníky ze světa businessu jako je Jan Madzia, viceprezident TRCZ, Jan Vokurka, zakladatel Kitl s.r.o., Pavel Ergt, Operations Manager v Lear Corporation Ostrov u Stříbra a další.

„Moc mě těší, že se pořadatelé každoročně snaží přijít s něčím novým a zvyšují již tak skvělou úroveň celé akce. Děkuji jim za jejich pracovní nasazení a oddanost. Považuji za důležité propojení výrobní a vzdělávací sféry, což ve svém důsledku vede i k lepšímu životu v regionu. Veletrh je úspěšný a já pevně věřím, že i letos uspokojí co nejvíce školáků a uchazečů o zaměstnání," uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Jednou z hlavních snah EDUCA KIDS je hravou formou vzbudit zájem o vzdělávání u dětí. Na programu se podílí Krajská vědecká knihovna v Liberci, Zoo Liberec nebo centrum iQLANDIA. Do EDUCA KIDS se zapojila i okolní města jako je Česká Lípa nebo Hrádek nad Nisou.

Pro žáky druhého stupně ZŠ, kteří si vybírají střední školu a rádi by navštívili vybrané firmy, je připravena kategorie EDUCA VISIT.

Od 1. října 2022 do 1. března 2023 bude vše důležité prezentováno v prostředí EDUCA ONLINE.

Více informací se můžete dozvědět na webu www.educaliberec.cz nebo na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tereza Bočková

Štítky Liberecký kraj, educa, Liberec, vzdělání, veletrh, Světová výstava, Severní Čechy, Lukáš Přinda, přednáška, Úřad práce České republiky, Česko, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh Educa Week je opět tady. Představí i letošní novinku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.