Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školy bez bariér. Další dvě vzdělávací zařízení v Liberci prošla úpravou díky krajskému projektu

Liberecký kraj postupně realizuje projekt Školy bez bariér, který lépe zpřístupní vzdělávací instituce studentům s tělesným či smyslovým handicapem. Stavebních úprav se teď dočkaly dvě další školy v Liberci.

Projekt přináší úpravy na celkem osmi zařízeních v Liberci a Jablonci nad Nisou. Práce teď skončily na Střední průmyslové škole textilní a Střední škole strojní, stavební a dopravní v Liberci. V tiskové zprávě o tom informoval Jan Mikulička, mluvčí krajského úřadu. „Jedná se odborné střední školy i gymnázia, které jsou příspěvkovými organizacemi Libereckého kraje. Díky stavebním úpravám se studenti s tělesnými i smyslovými handicapy dočkají lepšího zpřístupnění výuky,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Projekt se připravoval již od roku 2017, o dva roky později podal kraj žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. „Na projekty byly vyčleněny dotace až 90 milionů korun,“ řekl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V roce 2020 mohly začít stavební úpravy, a to na Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické v Liberci, Střední škole řemesel a služeb a Vyšší odborné škole mezinárodního obchodu a Obchodní akademii v Jablonci nad Nisou. Letos byly na řadě poslední tři školy. „V tomto případě se jednalo o projekty, které byly technicky náročnější, nebo bylo nutné přizpůsobit jejich provedení podmínkám školy, třeba v případě, že se sbíhaly s jinými stavebními akcemi,“ doplnil Čeřovský.

Dvě jablonecká gymnázia – U Balvanu a v ulici Dr. Randy – čekají nyní na kolaudaci. Na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné škole v Liberci se stavba zdržela. Bylo totiž nutné opakovat výběrové řízení na zhotovitele. „V listopadu jsme předali staveniště, předpokládáme, že hotovo bude v květnu příštího roku,“ uzavřel Čeřovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, vzdělání, školy, stavba, handicap

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy bez bariér. Další dvě vzdělávací zařízení v Liberci prošla úpravou díky krajskému projektu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.