Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizinec, který přicestoval do českolipské firmy Bombardier, má pozitivní test na koronavirus

U jednoho pracovníka ze skupiny Filipínců, kteří ve středu přicestovali do České Lípy, potvrdily testy covid-19. V izolaci skončil nejen on, ale i všichni ostatní členové skupiny, přestože jejich testy vyšly negativně. Dvoutýdenní karanténu hygienici nařídili i všem ostatním filipínským pracovníkům českolipské firmy Bombardier Transportation ČR, informovala mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová.

„Zásobování potravinami je pro tyto pracovníky zajištěno, jsou poučení o tom, jak se mají v této situaci chovat. Žádný z 15 nových pracovníků nebyl v kontaktu s ostatními zaměstnanci firmy Bombardier," doplnila mluvčí radnice. Vedení města podle ní situaci sleduje a je v kontaktu s ředitelem Bombardieru, krajskou hygienickou stanicí i policií. „Situace je pod kontrolou a věříme, že se ji podaří zvládnout stejně jako před časem v Liberci," dodala mluvčí.

Výrobce vlakových souprav Bombardier Transportation CR patří s více než 1400 pracovníky k největším zaměstnavatelům na Českolipsku. Téměř třetinu pracovníků tvoří lidé z agentur, zejména cizinci. Firma v posledních letech masivně investuje do rozšíření výroby a nabírá nové zaměstnance i ze zahraničí. Podle informací z obchodního rejstříku loni utržila přes 3,5 miliardy korun.

V rámci Libereckého kraje je na tom Českolipsko pokud jde o počty nakažených novým koronavirem nejlépe. Od začátku pandemie tam testy nákazu prokázaly jen u 14 lidí, čtyři nové případy ale přibyly za poslední týden. Žádný nakažený tam zatím komplikacím spojeným s covidem-19 nepodlehl. Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), v celém kraji zatím testy odhalily 344 nakažených, od minulého pátku přibylo 35 nových případů. Z nemoci se aktuálně léčí 94 lidí, 163 jich je v karanténě. Hygienici zatím nařídili testování 12.363 lidí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Filipíny, koronavirus, správa, stroje, Bombardier Transportation ČR, Č. Lípa, Bombardier, COVID-19, Česko, Česká Lípa, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec, který přicestoval do českolipské firmy Bombardier, má pozitivní test na koronavirus  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.