Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fyzioterapie pro lepší život a zdraví. Spolek v čele s Bárou Basikovou chce pomoci seniorům

Spolek Za lepší život, jehož patronkou je zpěvačka Bára Basiková, usiluje o zajištění fyzioterapie klientům sociálních služeb. Nejen pro seniory může být fyzioterapie klíčovou v péči o zdraví a kvalitní život.

V Libereckém kraji spojí spolek Za lepší život síly s Domovem seniorů v libereckém Františkově. „Jsme rádi, že se podmínky pro seniory opět o něco zlepší. Účinná fyzioterapie jim uleví od bolestí, zvýší pohyblivost a s tím jde v ruku v ruce i zlepšení nálady,“ komentoval náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Podle vedení spolku je fyzioterapie důležitá součást péče o klienty, naráží ale na roky neřešený problém. „Nikdo nehradí služby fyzioterapie klientům v pobytových sociálních službách. Zdravotní pojišťovny se na placení takové zdravotní péče nepodílejí, poskytovatelé na ni nemají finanční prostředky,“ uvedl v tiskové zprávě za spolek Pavel Svoboda.

Jejich cílem je tak získat nutné finanční prostředky. Kromě toho se zaměřují na školení dobrovolníků v sociálních službách. Podle Svobody totiž při výpadku více pracovníků jako během koronavirové epidemie hrozí omezení služeb. „Chceme najít dobrovolníky, kteří projdou školením a v případě potřeby budou ochotni pomoci tak, aby bylo vždy postaráno o klienty,“ řekl Svoboda.

Ředitel Domova seniora na Františkově Jan Gabriel komentuje úsilí spolku slovy: „Z vlastních zkušeností víme, jak je fyzioterapie prospěšná, z vlastních zkušeností víme, jak je potřeba. Chceme ji dopřát všem, kteří ji potřebují.“ Podle něj je navíc fyzioterapie jedním z oborů, který je dlouhá léta v sociálních službách opomíjený.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sabinevanerp / Pixabay

Štítky Liberecký, fyzioterapie, sport, zdraví, senior, Bára Basiková, sociální služby, Liberecký kraj, Pavel Svoboda, Petr Tulpa, Františkov (Velké Kunětice), Jan Gabriel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fyzioterapie pro lepší život a zdraví. Spolek v čele s Bárou Basikovou chce pomoci seniorům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.