Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Situace se zhoršuje, krizový štáb rozhodl o zákazu návštěv v nemocnicích i sociálních zařízeních

Krizový štáb Libereckého kraje rozhodl zakázat návštěvy v krajských nemocnicích a sociálních zařízeních. Důvodem je nepříznivá epidemiologická situace, která se stále zhoršuje. Zákaz platí do odvolání.

„Důvodem zavedení zákazu návštěv je nárůst běžných respiračních onemocnění a zvyšující se nárůst počtu nemocných koronavirem,“ vysvětlil Vladimír Richter pověřený řízením resortu zdravotnictví Libereckého kraje.

Návštěvy do nemocnic a dalšch zařízení nebudou moci od úterý. „Z důvodu nepříznivé epidemiologické situace a nárůstu respiračních onemocnění bohužel musíme zakázat návštěvy na všech lůžkových odděleních Krajské nemocnice Liberec, KNL - Nemocnice Turnov i KNL - Nemocnice Frýdlant,“ upřesnil mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář.

Zákaz má několik výjimek, netýká se otců u porodu, návštěv nezletilých pacientů nebo těch nevyléčitelných. Tyto návštěvy se ale musí prokázat testem, prodělaným covidem nebo potvrzením o očkování.

V nemocnici pak stále platí další pravidla. „V celém areálu Krajské nemocnice Liberec nadále platí povinnost nošení respirátoru FFP2 nebo KN95 a povinnost provádět dezinfekci rukou,“ dodal mluvčí.

Omezení návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních doporučila Krajská hygienická stanice Liberec. „Výskyt běžných respirací je na úrovni zhruba 1900 případů na 100 tisíc obyvatel, tak že nárůst těchto běžných respirací je znatelný. Domníváme se, že toto opatření přispěje k omezení šíření onemocnění,“ uvedl Vladimír Valenta, ředitel krajské hygieny.

Doporučení zákazu návštěv se týká všech nemocnic v Libereckém kraji, dále všech domovů pro důchodce, LDN, domovů se speciální péčí, léčebny a ostatní zařízení sociální péče na celém území Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky nemocnice, zákaz návštěv, covid, koronavirus, návštěva, krizový štáb, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Nemocnice Frýdlant, Vladimír Richter, Turnov, Krajská hygienická stanice, Vladimír Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace se zhoršuje, krizový štáb rozhodl o zákazu návštěv v nemocnicích i sociálních zařízeních  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.