Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Část rekonstrukce pavilonu chirurgie v liberecké nemocnici je dokončena. Operační sály zprovozní začátkem roku

Liberecká krajská nemocnice přistoupila letos v létě k rozsáhlé rekonstrukci pavilonu chirurgie, musela tak uzavřít sedm operačních sálů. Začátkem září se vrátilo do provozu první patro, rekonstrukce přinesla modernizované zázemí pro lékaře.

Původně plánovaná rekonstrukce se nečekaně rozrostla a nemocnice tak musela nechat zrekonstruovat rovnou tři patra. Jeho z nich je již od prvního zářijového týdne dokončené. „Chtěli jsme revitalizovat operační sály v budově A, to znamená chirurgické, traumatologické a částečně i urologické, což spadá pod chirurgii. Měl se tam umístit chirurgický robot, kterého naše nemocnice pořizuje,“ řekl mluvčí KNL Václav Řičář.

Po zahájení rekonstrukce byly odhaleny problémy s nosnou konstrukcí. „Hrozilo, že by stropy nebyly schopné unést robota a obecně byla nosnost nedostatečná,“ vysvětlil mluvčí s tím, že bylo nutné posílit stropy v celé budově. „Když se vše rozbouralo, tak jsme se rozhodli zrekonstruovat další patro operačních sálů,“ dodal.

Rekonstrukce by měla být do konce roku hotová

Rozsáhlejší rekonstrukce však představovala pro pavilon komplikace, podle Řičáře se na sedmi operačních sálech provádí polovina až dvě třetiny operativních úkonů v nemocnici. Ortopedické operace se tak přesunuly do nemocnice v Turnově, chirurgické a gynekologické do Frýdlantu.

„Aktuálně jsme vrátili do provozu lékařské pokoje a zázemí chirurgického oddělení v prvním patře, na operačních sálech se pracuje dál. Předpokládáme, že budou hotové do konce roku,“ sdělil mluvčí nemocnice. Na začátku ledna 2023 by operační sály měly být plně v provozu.

Nemocnice původně počítala s cenou za rekonstrukci zhruba 40 milionů korun, náklady za rozsáhlejší opravu se budou pohybovat odhadem mezi 90 a 100 miliony korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB KNL

Štítky Liberecký kraj, nemocnice, zdraví, chirurgie, rekonstrukce, stavba, operační sál, pavilon, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část rekonstrukce pavilonu chirurgie v liberecké nemocnici je dokončena. Operační sály zprovozní začátkem roku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.