Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Libereckém kraji nemocných ubylo jen mírně, epidemie viróz pokračuje

V Libereckém kraji lidí s akutním respiračním onemocněním ubylo jen mírně, oproti předchozímu týdnu zhruba o dvě procenta. Na 100 tisíc obyvatel tak připadá 1978 nemocných, před týdnem jich bylo 2016. Nemocnost se tak v kraji čtvrtým týdnem v řadě drží nad epidemickým prahem, za který hygienici považují 1600 až 1800 nemocných na 100 tisíc lidí. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnila Krajská hygienická stanice v Liberci.

Nemocnost v kraji je aktuálně zhruba na stejné úrovni jako v republikovém měříku. Za celou ČR za poslední týden stoupla o 10,5 procenta na 1956 nemocných na 100 tisíc lidí.

„V Libereckém kraji zůstává relativní nemocnost stejná, ale situace se liší v jednotlivých okresech. K nejvýraznější změně, to je nárůstu o 54,4 procenta, došlo v okrese Jablonec nad Nisou. Vyšší hodnoty evidujeme stále v okrese Liberec, naopak nižší nemocnost hlásí okresy Česká Lípa a Semily," uvedli hygienici v komentáři. V přepočtu na 100 tisíc lidí na Liberecku připadá 2267 nemocných, na Jablonecku 2132, na Semilsku 1679 a na Českolipsku 1561. Z páteřních nemocnic v kraji jsou návštěvy pacientů zakázané v Jilemnici a Semilech, ostatní mají pro návštěvníky doporučující pravidla.

Podle hygieniků v kraji dominují chřipkové viry, na ústupu jsou RS viry. V tomto týdnu laboratoře nahlásily 85 nově potvrzených případů chřipky A, od začátku chřipkové sezony tak jejich počet stoupl na 291. Potvrzených případů covidu-19 bylo za poslední týden 132, což v přepočtu na 100 tisíc lidí činí bezmála 30 případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, koronavirus, chřipka, Liberecký kraj, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji nemocných ubylo jen mírně, epidemie viróz pokračuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.