Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přes deset krádeží stihl za jediný měsíc, kradl i v domě, ve kterém v té době byly děti

Policisté zadrželi zloděje, který toho měl na svědomí opravdu hodně. Hned dvanáctkrát se stihl provinit během pár týdnů v období od 3. prosince do 6. ledna. Nyní už je ve vazbě, kde si počká na rozsudek soudu.

Povedeného recidivistu dopadli policisté, kteří zjistili, že během uvedeného období se mu podařilo způsobit škodu přes 40 000 korun. Na kontě toho má opravdu hodně. Stihl se například vloupat do nebytového objektu v Lučanech a celkem pětkrát také kradl v jabloneckých prodejnách. Zde si vybíral potraviny i drogistické zboží.

„V Lučanech nad Nisou vnikl do rodinného domu, kde tou dobou byla žena s dvěma dětmi a z chodby si odnesl kabát, dvě bundy a dvě vesty,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Dále z bytového domu v Jablonci odcizil uzamčené horské kolo, další jízdní kolo si přivlastnil ve sklepní kóji jiného domu. „Pachatel mimo jiné neoprávněně vešel zadními dveřmi do budovy jedné jablonecké firmy, kde vykradl šatní skříňku. Odsud si odnesl kabelku s peněženkou, hodinkami, všemi doklady i klíči k vozu,“ komentovala mluvčí. 

Muži odolal pouze jediný bytový dům v Jablonci, kam se mu nepodařilo vniknout, i tak ale po sobě zanechal značnou škodu v podobě vrypů a otlaků u vstupních dveří. Nyní dotyčnému hrozí za trestné činy krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež ve stádiu pokusu trest odnětí svobody v délce až tři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, policie, krádež, zloděj, Lučany nad Nisou, Jablonec

Přes deset krádeží stihl za jediný měsíc, kradl i v domě, ve kterém v té době byly děti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.