Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Ukradl yorkšíra i kola za více než 100 tisíc. K majitelům se vrátili během pár dní

Čtyřiadvacetiletý muž z Českolipska má na svém kontě celou řadu krádeží. Naštěstí se policistům většinou podařilo to, co ukradl, rychle vrátit majitelům.

Naposledy se tento delikvent pustil do krádeže se sedmadvacetiletou a jednatřicetiletou kamarádkou. Společně se dostali do stodoly u rodinného domu v Novém Boru, odkud ukradli pět kol. „V rukách zlodějů skončilo i karbonové kolo v hodnotě 85 000 korun,“ komentovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Další čtyři kola měla celkovou hodnotu 23 000 korun. Čtyři z pěti ukradených kol se podařilo policistům vypátrat po třech dnech včetně toho nejdražšího. „Čtyřiadvacetiletého muže jsme zadrželi 10. srpna a našli u něj tři z pěti kol,“ informovala Baláková.

Navíc se ukázalo, že mladý zloděj teprve v dubnu opustil bránu věznice po šesti letech. Krádež kola navíc nebylo to jediné, čeho se po návratu z vězení dopustil. Už během července ukradl ze zahrady v Novém Boru yorkšíra, kterého okamžitě prodal. „I v tomto případě byli policisté úspěšní, vypátrali psa a vrátili ho majitelce do jednoho týdne,“ komentovala mluvčí policie.

Vzhledem k chování mladého delikventa přistoupili policisté k podání podnětu státnímu zástupci na jeho stíhání ve vazbě. Nyní mu hrozí, stejně jako jeho kolegyním, tři až pět let za mřížemi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, Liberecký, ČR, Českolipsko, okres Česká Lípa, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukradl yorkšíra i kola za více než 100 tisíc. K majitelům se vrátili během pár dní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.