Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Střelba v Rudolfově byla rodinnou tragédií. O život přišla majitelka známého pekařství

Dvě oběti má nedělní odpolední střelba v libereckém Rudolfově. Podle informací redakce přišla o život majitelka pekařství a cukrárny Jahůdka Jana Novotová Jahodová a také její manžel, se kterým se rozváděla a který střílel. Pekařství v pondělí kvůli tragédii zůstalo zavřené.

„Vážení zákazníci, z důvodu rodinné tragédie bude cukrárna až do odvolání uzavřena,“ objevilo se na facebookovém profilu pekařství Jahůdka ještě v neděli večer. Prodejna je zavřená, na dveřích visí rukou psaná cedule, že zavřená zůstane do 25. května. Na zem před prodejnu během pondělního dopoledne někdo přinesl svíčku a květinu.

„Upřímnou soustrast...Jana byla super ženská. Držte se holky," napsala například Barča Forejtová s odkazem na maminku a dcery zemřelé.

A co se v neděli po čtvrté hodině odpoledne stalo? Do domu v Rudolfovské ulici přišel manžel ženy. Dvojice se měla rozvádět. Poté se ozvaly výstřely, na místě zůstala vážně zraněná dvojice. Majitelka pekařství i přes rychlou a několik desítek minut trvající pomoc zdravotníků zemřela na místě, střelce záchranáři resuscitují a převáží do liberecké nemocnice. Tam večer umírá také.

Případ je v šetření policie, podle CNN Prima News došlo k tragédii na zahradě domu, kde muž zastřelil nejprve svou ženu a pak zbraň obrátil proti sobě. „Kriminalisté zajistili legálně užívanou krátkou palnou zbraň, kterou nyní podrobí znaleckým zkoumáním. Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Víc ale řící nechtěl. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, v němž byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, nemůžeme v tuto chvíli poskytovat datailnější informace," dodal.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Rudolfov, střelba, tragédie, policie, liberec, jahůdka, Policie České republiky, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Procházka

Škoda ,že nezačal u sebe

Úterý, 18. května 2021, 06:09Odpovědět

Střelba v Rudolfově byla rodinnou tragédií. O život přišla majitelka známého pekařství  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.