Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič s odcizeným vozidlem ujížděl policii do Polska, pak havaroval. Našli u něho drogy

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže, který v pátek převážel ukradené vozidlo z Německa do Polska, navíc měl u sebe drogy. Zběsilou honičku na Frýdlantsku ukončila až nehoda pachatele. Policisté jej zadrželi a hrozí mu až osm let vězení.

Během pátečního dopoledne 7. října přijala policie oznámení o pohybu kradeného vozidla, které bylo v evidenci pátrání. Hlídkám netrvalo dlouho vůz vypátrat, řidič se však nechtěl tak snadno vzdát a i přes výzvy k zastavení pokračoval v jízdě. „Policistům místy ujížděl rychlostí dosahující mnohdy více jak 200 kilometrů v hodině,“ uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

Třiatřicetiletý cizinec převážel kradené vozidlo z Německa do Polska. Zastavila jej až nehoda. „V úseku silnice 1/13 před obcí Pertoltice na Frýdlantsku havaroval a vozidlo skončilo v jedné z přilehlých budov. Policisté muže zadrželi a celou věc si převzala služba kriminální policie a vyšetřování k dalšímu prověřování,“ dodala Fialová.

Policisté muži provedli dechovou zkoušku na alkohol a také zkoušku na přítomnost jiné návykové látky v těle, obě s negativními výsledky. „Větší překvapení však čekalo na policisty, když u pachatele objevili více jak 3 gramy bílé krystalické látky, jejímž následným rozborem bylo zjištěno, že se jedná o metamfetamin,“ sdělila mluvčí.

Pachatel je obviněn ze spáchání trestných činů legalizace výnosů z trestné činnosti a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. „Státní zástupce na základě podnětu vyšetřovatele podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který následně soud akceptoval,“ dodala Fialová. Muži tak nyní hrozí až osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Frýdlantsko, policie, krimi, krádež, drogy, Polsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič s odcizeným vozidlem ujížděl policii do Polska, pak havaroval. Našli u něho drogy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.