Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž se několikrát vloupal do chalupy na Semilsku. Vařil si tam, topil a snědl majitelce zásoby

Majitelku rekreační chalupy v obci Želechy na Semilsku čekalo při návštěvě nemilé překvapení. Uvnitř totiž pobýval muž, který se tam vloupal a choval se jako doma. Pomohl policista v civilu, pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

Třiačtyřicetiletý muž se vloupal do chalupy celkem třikrát v době od října do 5. prosince. „Vždy v chalupě několik dní pobýval, vařil si v ní, topil elektrickým přímotopem a kouřil. Majitelce chalupy během svých „návštěv“ zkonzumoval i potraviny a odcizil svazek klíčů,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

V pondělí 5. prosince však byl jeho neoprávněnému pobytu v chalupě konec. Po poledni přijela majitelka objektu, uviděla rozbité okno a osobu uvnitř. „Naštěstí se v té době v blízkosti chalupy v rámci výkonu služby pohyboval i policista v civilním oblečení. Žena mu vše oznámila a policista prostřednictvím linky 158 na místo přivolal policejní hlídky včetně psovoda se služebním psem,“ sdělila Sochorová.

Pachatel vyšel z chalupy s rukama nahoře a byl zadržen. V úterý mu policisté z Obvodního oddělení v Semilech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, nyní mu hrozí až tři roky odnětí svobody.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Semilsko, policie, vloupání, chalupa, pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se několikrát vloupal do chalupy na Semilsku. Vařil si tam, topil a snědl majitelce zásoby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.