Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděj chtěl ukrást v libereckém obchodě láhev alkoholu. U pokladny mu vypadla z nohavice

Nepříliš úspěšný byl zloděj, který měl v plánu ukrást v jednom z libereckých obchodů láhev alkoholu. Když ji propašoval až k pokladnám, vypadla mu z kalhot a výtržníka prozradila. Teď mu hrozí až tři roky ve vězení.

Incident se odehrál v pondělí 12. prosince. Pachatel se procházel mezi regály a zachtělo se mu odnést jednu z lahví s alkoholickým nápojem bez placení. „Jakmile si byl jist, že se v jeho blízkosti nenachází nikdo, kdo by jej z protiprávního jednání mohl usvědčit, lahev jednou rukou uchopil a v mžiku ji zasunul do nohavice montérek,“ popsala policejní mluvčí Adéla Fialová. Aby dotyčný působil nenápadně, vzal si ještě drobné zboží a vydal se k samoobslužným pokladnám v naději, že mu krádež projde.

Láhev jej však zradila. Vyklouzla mu z ruky, kterou jí přidržoval pod oblečením a sesunula se na konec nohavice, zachytila se však o lem montérek. „Pachatel věděl, že je zle a ačkoliv již za drobné zboží zaplatil, zůstal stát na místě. Jediný krok jej totiž dělil od prozrazení realizovaného záměru. Uvědomil si, že v oné pozici nemůže setrvat navždy a tak se rozhodl rázně vykročit vstříc svému osudu. V danou chvíli však lahev nadobro opustila jeho nohavici a odporoučela se na zem,“ sdělila Fialová.

Pachatele si všimla ostraha. Výtečník tak musel čekat na přivolané policisty. Ti po příjezdu zjistili, že se jedná o známého recidivistu. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, zloděj, policie, ostraha, krádež, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj chtěl ukrást v libereckém obchodě láhev alkoholu. U pokladny mu vypadla z nohavice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.