Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ráno plné nehod. U Cvikova se srazila tři auta, dva lidé utrpěli středně těžká poranění

Silnice první třídy 13 nedaleko Cvikova na Českolipsku byla dnes ráno skoro dvě hodiny zcela uzavřená kvůli střetu tří aut, při němž středně těžké zranění utrpěli dva lidé, řidič a řidička. Provoz je tam nyní veden kyvadlově, řekla ČTK před 9:30 regionální mluvčí policie Ivana Baláková. Okolnosti nehody policie šetří, podle mluvčí nelze vyloučit, že se se stala na namrzlé vozovce. Další tři nehody se ráno staly na kluzké silnici 9 mezi Českou Lípou a Novým Borem. V Jablonci nad Nisou po střetu s autobusem utrpěla vážné zranění chodkyně.

„Napojili jsme ji na umělou plicní ventilaci. Pozemní posádka ji převezla na traumacentrum do liberecké nemocnice," řekl Georgiev. Ženu srazil autobus v Rýnovické ulici v Jablonci kolem 6:00.

Na traumacentrum do Liberce podle Georgieva převezli i obě zraněné osoby z nehody u Kunratic u Cvikova. Policie podle údajů na svém webu předpokládá, že silnice bude v tomto úseku uzavřená celé dopoledne. Hasiči na twitteru uvedli, že jde o nehodu dvou osobních automobilů a dodávky. „Ve vozech cestovaly čtyři osoby. Hasiči zajistili místo nehody a jednu osobu museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení," dodali.

Teploty v noci na Českolipsku klesly k nule a některé vozovky tam namrzaly. Problémy měli podle dopravního webu policie motoristé zejména na silnici 9 mezi Českou Lípou a Novým Borem. Nehody se tam staly na třech různých úsecích, ve dvou případech se střetla dvě auta a v jednom havaroval nákladní vůz s vlekem. Další nehoda se stala na silnici 278 u Stráže pod Ralskem, na boku tam skončilo jedno vozidlo.

Podle údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic jsou silnice v kraji vlhké či mokré, v západní části Krkonoš je na silnicích nižších tříd rozbředlý sníh. Na Semilsku jsou i mlhy, místy je viditelnost pod 100 metry.

Podle předpovědi pro Liberecký kraj by mělo být dnes ráno převážně oblačno, od západu bude postupně přibývat oblačnost a odpoledne na většině území kraje pršet. Na horách očekávají meteorologové srážky četnější, v polohách nad 800 metrů nad mořem budou zpočátku ještě smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty budou od čtyř do sedmi stupňů, na horách mezi jedním a čtyřmi stupni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, počasí, nehoda, sjízdnost, zranění, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráno plné nehod. U Cvikova se srazila tři auta, dva lidé utrpěli středně těžká poranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.