Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ukradl, na co přišel. Zloděj, který řádil v Liberci a Jablonci, je ve vazbě

Parfémy nebo dárkové kazety z prodejen drogerie, hračky, oblečení, mobil, herní konzoli i notebook, ale i cigarety nebo peněženku s doklady. Ničím nepohrdl jednačtyřicetiletý zloděj, který operoval od loňského září do letošního ledna na území měst Liberce a Jablonce. Teď ale sklapla past a skončil v rukách policie, soud jej navíc poslal do vazby, kde bude čekat na rozhodnutí o trestu.

Jednačtyřicetiletého muže kriminalisté obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v době od 9. září loňského roku do letošního 9. ledna.

„V té době obviněný ukradl ve čtyřech případech v prodejně drogerie v centru Jablonce nad Nisou a dvakrát přišel krást do prodejny drogerie v Liberci v Horním Růžodole. V těchto obchodech kradl převážně parfémy a toaletní vody. Nepohrdl však ani holítky a dárkovými kazetami,“ popsala úřadování výtečníka v obchodech mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Muž se potom přesunul do rodinných domů. V Jablonci nad Nisou nejprve vnikl do domu, ve kterém vše prohledal a odnesl si řadu věcí. Například mobilní telefony, drogerii, notebook, herní konzoly a oblečení. Na území města se dále dostal do dvou zahrad, kde ho na jedné z nich zaujala světelná hadici dlouhá pět metrů a z druhé si odnesl květiny a zahraní nůžky.

V Jablonci nad Nisou ještě neuzamčenou brankou prošel na zahradu u domu, kde se dostal do zaparkovaného auta a odnesl z něj notebook, novou stavebnici LEGO, mobilní telefon a oblečení.

„V Liberci na Starém Městě se bez použití násilí dostal do jednoho z bytů, ve kterém odcizil například mobilní telefon, klíče od vozidla, svazek klíčů od bytu, cigarety a peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou,“ doplnila výčet zlodějova řádění mluvčí policie.

Obviněný muž po sobě zanechal škodu za téměř 60 tisíc korun. Navíc v krádežích není žádným nováčkem. V uplynulých třech letech byl již Okresním soudem v Jablonci nad Nisou za takový čin potrestán.

„Vrchní inspektor v rámci prováděných úkonů v trestním řízení podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Následný návrh státního zástupce soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou akceptoval a obviněného poslal do vazby. Tomu nyní za spáchání uvedených přečinů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky zloděj, krádež, vazba, Liberec, Jablonec, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

A další zpráva. Ze 74 milionů ukradených před 15 lety se našla jen malá část. O dnešní době 21.1.23 Na U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech vládnoucí mafie válečnických trpaslíků .. Je lepší sedět u koryt a lhát v politice, vyplácet si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí... Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Sobota, 21. ledna 2023, 20:35Odpovědět

Ukradl, na co přišel. Zloděj, který řádil v Liberci a Jablonci, je ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.